Policajac uhvaćen na djelu: Inspektori nisu mogli vjerovati što je radio dok je bio na dužnosti

Policija je priznao krivnju, a branio se da se svojim hobijem bavio samo kad je bilo malo incidenata.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.03.2024. / 09:23

Japanska policija (Foto: Afp)

Iako je često percepcija javnosti kako su videoigre općenito namijenjene djeci, činjenica je kako je riječ o zabavi za mlade i one starije, pa čak i najstarije, te se pokazalo kako je uvođenje igraćih konzola u neke domove za starije pozitivno utjecalo na raspoloženje osoba koje žive u njima. No, naravno, treba znati kada se može uživati na igrama. Djeca bi svoje konzole trebala uključiti nakon što obave školske i kućne obveze, dok je onima starijima jasno da nema igranja tijekom radnog vremena.

Privatnost Udar na privatnost: Policija od Googlea zatražila podatke o svim korisnicima koji su gledali određene videozapise na YouTubeu

Tog se pravila, vjerovali ili ne, nije pridržavao jedan japanski policajac. Dok je bio na dužnosti, umjesto da je održavao zakon i red, on je vrijeme u policijskoj postaji Tenri provodio igrajući Nintendov Switch.

Switch je držao u sobi za odmor u policijskoj postaji, a konzola je otkrivena tijekom nedavne inspekcije te su inspektori ostali neugodno iznenađeni kada su pronašli taj uređaj spojen s televizorom. Istraga je pokazala da je policajac više puta koristio Switch dok je bio na dužnosti, a inspektori su zaključili kako je ukupno proveo 17 sati igrajući igre. Policajac u svojim 40-im godinama priznao je krivicu te je inspektorima rekao kako je igrao samo u razdoblju kada je "zabilježeno malo incidenata". Iz policijske uprave, prema japanskim medijima, obavijestili su kako će policajac biti kažnjen, a zanimljivo je kako će mu smanjiti plaću za 17 sati, odnosno upravo za onoliko vremena koje je na dužnosti proveo igrajući igre.

Bankomat Veliki redovi ispred bankomata: Zbog tehničke su greške klijenti jedne banke mogli podići neograničenu količinu novca

Nije neuobičajeno da se ljudi ponekad tijekom radnog vremena ili pauze opuste na koju minutu igrajući videoigre, no to najčešće rade na mobilnim telefonima. Donošenje vlastite konzole na posao i igranje igara tijekom radnog vremena ne samo da je neodgovorno već je i bezobrazno prema kolegama, a situacija je još nevjerojatnija kada se tako ponaša jedan policajac.

Izvor: Game Rant
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti