Jeste li neispavani zbog hrkanja partnera? Te će vam podatke sada moći otkriti Fitbitovi uređaji

Kada zaspete, Fitbitovi mikrofoni pratit će zvukove u spavaćoj sobi te će moći prepoznati koliko često i koliko glasno osobe u sobama hrču.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.09.2021. / 12:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nosivi uređaji već prate gomilu podataka korisnika te ponekad znaju njihovo zdravstveno stanje bolje i od doktora opće prakse. S daljnjim razvojem tehnologije, pametni satovi i narukvice pratit će i analizirati još više podatka na temelju kojih bi nas mogli upozoravati na potencijalne zdravstvene probleme i predložiti nam posjet doktoru.

Slika nije dostupna Za ljubitelje luksuza: Fitbitova nova fitness narukvica namijenjena je modno osviještenim korisnicima

Fitbitovi nosivi uređaji - modeli Sense i Versa 3, sada će dobiti još jednu zanimljivu opciju koja korisnicima neće pomoći u otkrivanju zdravstvenih problema, no mogla bi im otkriti razloge - neispavanosti. Riječ je o opciji prepoznavanja hrkanja i drugih zvukova tijekom noći (Snore & Noise Detect) koju je moguće aktivirati pod opcijama spavanja na Fitbitovim uređajima. No, kako naglašavaju na Engadgetu, ta je opcija dostupna samo korisnicima koji plaćaju Premium pretplatu koja iznosi 10 dolara mjesečno, odnosno 80 dolara godišnje.

Kako bi se pratila buka i hrkanje tijekom noći, konstantno moraju biti aktivirani mikrofoni uređaja, što naravno, ne djeluje pozitivno na bateriju. Iz Fitbita preporučuju da, ako želite aktivirati opciju praćenja zvukova i hrkanja tijekom noći, baterija na modelima Sense i Verse 3 trebala bi biti napunjena na barem 40 posto kapaciteta. To nije dobra vijest za sve one koji ujutro moraju rano na posao te će nakon buđenja prva stvar koju će trebati napraviti jest povezati Fitbit s punjačem, kako bi pametni sat mogao izdržati sve napore radnog dana.

Slika nije dostupna Fitbit je predstavio pametni sat koji ima ono što Appleov Watch (još) nema

Tijekom noći, Fitbitovi uređaji s tom opcijom pratit će dvije vrste zvukova - analizirat će se jačina zvukova i buke, kao i buka specifične za hrkanje. Jednom kada korisnik zaspe, što pametni sat također može prepoznati, mikrofon prati i analizira buku i zvukove u okolini, uključujući i hrkanje svih osoba u sobi. Kada se probudite, već je spreman “izvještaj hrkanja”, na temelju kojeg bi možda mogli zaključiti zašto se osjećate neispavano, odnosno zašto ste se po noći budili.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti