Kako će izgledati PlayStation 5? Mrežom kruže fotografije ranog prototipa

Gamerski studiji već su dobili rane prototipove PlayStationa 5 koji im trebaju za razvoj i testiranje igara za nadolazeću generaciju plejke.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.12.2019. / 12:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vjerojatno najtraženiji proizvod tijekom Crnog petka i vikenda bila je četvrta generacija Sonyjeve igraće konzole koja se mogla nabaviti po cijeni čak i manjoj od tisuću kuna. Dok novi vlasnici konzole uživaju u igrama na četvorci, u Sonyju već užurbano pripremaju njegova nasljednika – PlayStation 5. O nadolazećoj generaciji plejke i novitetima koje donosi pisali smo više puta. Dok su nam dosad poznate informacije o novitetima koje će imati, kao i razdoblje dolaska na tržište (kraj sljedeće godine), nije poznato kakav će biti dizajn, tj. kako će ta konzola izgledati.

PlayStation (Foto: AFP) Napokon službene informacije o PlayStationu 5: Ovo su najveći noviteti!

Jedino što smo znali vezano za dizajn jest slika povezana sa Sonyjevim PlayStationom 5 te slika tog patenta ne izgleda kao dosadašnji modeli konzola na koje smo navikli. Iako sumnjamo da će novi PlayStation tako izgledati, na internetu su se pojavile fotografije ranih prototipova PS petice koji izgledaju isto kao i uređaj na patentu PlayStationa 5. Fotografije su objavljene na Twitteru i ne možemo sa sigurnošću reći je li zaista riječ o nekom ranom prototipu namijenjenom testiranju hardvera, no na Business Insideru kažu da su rani prototipovi petice već u rukama developera videoigara.

Naravno, s predstavljanjem nove generacije PlayStationa možemo očekivati i atraktivne igre koje će iskoristiti sve mogućnosti nove plejke, zbog čega je važno da gamerski studiji što prije dobiju hardver za koji će moći razvijati i na kojem će moći testirati nove igre. Takvi rani prototipovi namijenjeni prvenstveno developerima rijetko izgledaju isto ili slično kao konačni proizvod, pa je gotovo sigurno da će finalna verzija biti drukčija i mnogo atraktivnija, no morat ćemo sačekati još neko vrijeme dok nam iz Sonyja ne pokažu konačan dizajn.

PlayStation (Foto: AFP) Najbolji poklon za praznike: Sony objavio kad stiže PlayStation 5!

Inače, osim Sonyjeve nove konzole, krajem sljedeće godine, tj. taman na vrijeme prije praznika i prazničkog šopinga, i Microsoft bi trebao predstaviti novu generaciju Xboxa, stoga će 2020. biti fantastična godina za gamere i sve ljubitelje konzola.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti