Napokon službene informacije o PlayStationu 5: Ovo su najveći noviteti!

Osim klasičnih hardverskih poboljšanja, PlayStation 5 imat će podršku za 8K rezoluciju, podršku za igre za PS4 te superbrzi SSD.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.04.2019. / 08:45

PlayStation (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mjesecima čitamo glasine o novoj generaciji PlayStationa, no do sada nije bilo nikakvih službenih informacija. U razgovoru za Wired, Mark Cherny iz Sonyja prvi put je otkrio planove kompanije za PlayStation 5 – uključujući i, kako je naglasio, najvažniji novitet koji bi uvelike trebao poboljšati iskustvo igranja na plejki, a to je superbrzi SSD koji će zamijeniti klasičan tvrdi disk. Cherny kaže kako nije riječ o običnom SSD-u, već o brzom disku koji ima veći bandwidth u odnosu na SSD-ove na današnjim osobnim računalima te je na primjeru igre Spider-Man demonstrirao prednosti koje će donijeti ovaj novitet.

Na PlayStationu 4 za učitavanje jednog dijela igre (brza putovanja Spider-Mana) potrebno je oko 15 sekundi, dok na developerskom modelu PlayStationa 5 ta ista radnja traje manje od sekunde. Od ostalih zanimljivosti koje je spomenuo, treba izdvojiti da će novu generaciju Sonyjeve igraće konzole pokretati treća generacija AMD-ovih Ryzen procesora (8 jezgri, Zen 2 arhitektura), imat će podršku za 8K rezoluciju, kao i puno bolje i kvalitetnije audio iskustvo – žele pokazati koliko je moguće sa snažnim hardverom "dramatično poboljšati zvuk".

slavljenički PS4 Pro (Foto: Sony Interactive Entertainment) Iz Sonyja se pohvalili s više od 500 milijuna prodanih PlayStationa i predstavili novu verziju PS4

 Još jedna vrlo važna opcija koju će naročito pozdraviti svi vlasnici aktualne verzije PlayStationa jest mogućnost igranja videoigara s PS4 na "petici" – treba napomenuti kako Chardy nije rekao službeno ime nove konzole, no nije teško pretpostaviti da će se prodavati kao PlayStation 5. Također, nije rekao niti kada će se nova konzola pojaviti na tržištu (to sigurno neće biti 2019.) niti, što je mnogima jedna od najvažnijih informacija, kolika će biti njena cijena.

Izvor: The Next Web
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti