Iz Sonyja se pohvalili s više od 500 milijuna prodanih PlayStationa i predstavili novu verziju PS4

Sony je prodao više od 500 milijuna PlayStationa od 1994. godine, a povodom tog uspjeha predstavili su PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.08.2018. / 14:42

slavljenički PS4 Pro (Foto: Sony Interactive Entertainment) (Foto: Sony Interactive Entertainment)

Iz Sonyja su se pohvalili velikim uspjehom kojeg su odlučili proslaviti predstavljanjem nove verzije PlayStationa 4 Pro. Broj prodanih PlayStationa, od prvog modela koji se u prodaji pojavio krajem 1994. godine pa do danas premašio je 500 milijuna – točnije, diljem svijeta do sada je prodano 525,3 milijuna Sonyjevih igraćih konzola.

slavljenički PS4 Pro (Foto: Sony Interactive Entertainment) (Foto: Sony Interactive Entertainment)

Hvala svim fanovima na vašoj strastvenoj podršci tijekom posljednje 24 godine, objavili su iz Sonyja na PlayStation blogu, a svi ljubitelji ove konzole i kolekcionari od kraja kolovoza imat će priliku kupiti poseban slavljenički model PS 4 Pro.

PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition – koji će na američkom tržištu koštati 500 dolara dolazi u atraktivnom i djelomično prozirnom kućištu tamno plave boje s periferijom koja prati isti dizajn – DualShock 4 bežičnim kontrolerima, kamerom i slušalicama.

Za one kojima je 500 dolara previše za ovu kombinaciju, a htjeli bi imati podsjetnik na ovu slavljeničku konzolu, Sony je omogućio i pojedinačnu kupovinu periferije pa će se tako kontroler moći kupiti za 65 dolara, a slušalice (posebno dizajniran model 500 Million Limited Edition Gold Wireless Headset) za sto dolara, no i one će biti dostupne u ograničenom broju pa svi koji ih žele kupiti to moraju napraviti što prije, odnosno moraju imati malo sreće.

Hoće li PlayStation 5 biti posljednji "pravi" PlayStation?

Šef PlayStation odjela John Kodera nedavno je tijekom sastanka s direktorima Sonyja rekao kako se bliži kraj životnog ciklusa Playstationa 4 – iako će se ova konzola sigurno prodavati još nekoliko godina, čini se kako će se pažnja i resursi kompanije sve više okrenuti petici. Ljubitelji ove konzole htjeli bi, naravno, što prije vidjeti novi model, no iako su neke glasine sugerirale da bi to moglo biti 2019., PS 5 vjerojatno nećemo vidjeti prije 2020. godine.

Sljedeća generacija Sonyjeve konzole mogla bi biti posljednji pravi PlayStation jer sve upućuje će u budućnosti streaming postati glavni način igranja igara pa klasične snažne konzole više neće biti potrebne, već samo uređaj s podrškom za internet koji bi omogućio stream i igranje igara.

Izvor: PlayStation blog
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti