Musk poručio McDonald'su: "Pojest ću Happy Meal na TV-u ako prihvatite Dogecoin"

Elon Musk pokušava uvjeriti lanac restorana brze hrane McDonald's da prihvati Dogecoin kao platežno sredstvo te im obećava veliku reklamnu priliku, ako prihvate njegov prijedlog.

Branimir Vorša | 26.01.2022. / 14:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ekscentrični multimilijarder i najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk obećava da će pojesti Happy Meal obrok na TV-u ako McDonald's počne prihvaćati popularnu meme kriptovalutu Dogecoin čiji je Musk glasni zagovornik, prenosi The Independent.

S obzirom na Muskov status to bi mogla biti velika prilika za taj lanac brze hrane da dodatno promovira svoj brend.

Cijena Dogecoina porasla je za mršav iznos, unatoč Muskovom prijedlogu McDonald'su. Njega to, međutim, toliko ne uznemirava, iako je poznato da je samo svojim tvitovima u više navrata uzrokovao porast vrijednosti više kriptovaluta pa tako i Dogecoina.

Slika nije dostupna Musk se pohvalio novim psićem i lansirao nekolicinu opskurnih kriptovaluta "na Mjesec"

Vijest dolazi nakon što je Muskova tvrtka, Tesla, objavila da će početi prodavati dodatnu opremu za obožavatelje Tesle i za to primati Dogecoin, piše portal The Verge. Među robom je i posebna kopča za remen, koja košta 835 Dogecoina (otprilike između 100 i 120 dolara, ovisno o trenutnom kretanju cijene te kriptovalute).

Ipak, to nije prvi put da se McDonald's poziva na prihvaćanje Dogecoina. Mnogi tviteraši pa tako i suosnivač Dogecoina Billy Markus, pozvali su McDonald's da prihvati tu kriptovalutu.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti