Musk se pohvalio novim psićem i lansirao nekolicinu opskurnih kriptovaluta "na Mjesec"

Elon Musk objavio je fotografiju svog novog psa na Twitteru, a nekolicina ni po čemu značajnih kriptovaluta zbog toga je doživjela renesansu.

Branimir Vorša | 13.09.2021. / 16:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok je većina čula za kriptovalute i to većinom za bitcoin, ethereum te Muskovu omiljenu meme kriptovalutu dogecoin, nitko vjerojatno niti ne zna da kriptovalute poput Floki Inu, Floki Shiba i Super Floki uopće postoje. Navedene kriptovalute nisu niti među 2000 najznačajnijih kriptovaluta prema podacima s CoinMarketCap indeksa.

Slika nije dostupna Ljudi su slijepo slijedili Muska i izgubili veliki novac: Investitori u kriptovalute imaju poruku za šefa Tesle

No, Floki Inu dostigao je svevremenski rekord u vrijednosti nakon što je Teslin "tehno kralj" tvitnuo fotku Shiba Inu šteneta uz komentar, Floki je stigao.

 

 

Cijena druge dvije spomenute kriptovalute, Floki Shiba i Super Floki, skočila je nakon Muskove objave za 150 posto.

Nije to prvi put da Musk jednom objavom na Twitteru pomiče kriptotržište - već je to ranije učinio komentarima o dogecoinu i bitcoinu.

Slika nije dostupna Oštre kritike kreatora Dogecoina: Kriptovalute donose najgore od kapitalizma, a kontrolira ih moćan kartel bogataša

Međutim, Muskovi komentari o dogecoinu, kao što je i sam pojasnio odgovarajući na pitanja na aplikaciji Clubhouse, zamišljeni su da isključivo služe kao šala.

S vremena na vrijeme zbijam šale o dogecoinu, ali one su zamišljene samo kao šale, rekao je Musk.

No sudbina voli ironiju... a ona bi bila da dogecoin postane valuta čitave Zemlje u budućnosti, dodao je tada Musk.

Izvor: The Independent

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti