Napokon službeno predstavljen Samsung Galaxy S21 FE 5G

Novinari koji su testirali ovaj smartphone kažu kako su performanse ovog modela na razini flagship telefona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.01.2022. / 10:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

O Samsungovom modelu S21 FE dugo smo vremena čitali kontradiktorne informacije - prema nekima, Samsung je odustao od njegova predstavljanja, dok je prema drugima bilo samo pitanje vremena kada će ga južnokorejska kompanija predstaviti. I ta se informacija pokazala istinitom te je Samsung ovaj tjedan i službeno predstavio Galaxy S21 FE 5G.

Slika nije dostupna Procurili detalji o Samsungovom konkurentu iPadu

Ovaj bi model trebao predstavljati odličan omjer kvalitete i cijene te donosi brojne napredne opcije iz modela S21 po, za tu kategoriju, konkurentnoj cijeni od 699 dolara.

Dolazi s OLED ekranom dijagonale 6,4 inča rezolucije 2340x1080 piksela uz frekvenciju osvježavanja od 120Hz. To je veći ekran u odnosu na model S21 predstavljen prošle godine, a treba naglasiti i da ima i veću bateriju - kapaciteta 4500 mAh u odnosu na 4000 mAh. Kad spominjemo bateriju, treba naglasiti kako telefon podržava brzo 25W punjenje i 15W bežično punjenje. Što se hardvera tiče, bit će dostupan u verzijama s Qualcommovim Snapdragonom 888 u SAD-u, dok će na drugim tržištima raditi na Samsungovom Exynosu.

Sa stražnje strane nalaze se tri kamere - glavna rezolucije 12MP s optičkom stabilizacijom slike, zatim ultraširoka 12MP kamera te 8MP telefoto leća s trostrukim optičkim zumom. S prednje strane u rupici u zaslonu nalazi se 32MP kamera za snimanje selfija.

Na The Vergeu, čiji su novinari imali priliku isprobati ovaj model, kažu kako su njegove performanse na razini flagship telefona. Posebne pohvale dobio je ekran koji je zaista na razini top-modela, dok iste komplimente nemaju za plastično kućište. Operativni sustav je Android 12, telefon ima podršku za 5G i IP68 certifikat, a kako smo to sada već navikli od sve većeg broja novih telefona, u pakiranju ne dolazi i punjač.

PR Koje trendove nam donosi 2022. godina u dizajnu interijera s tehnologijom?

Cijena po kojoj će se ovaj uređaj prodavati (na američkom tržištu) od 11. siječnja iznosi 699 dolara za model sa 6GB memorije i 128GB pohrane podataka, dok za jači model 8/256 treba platiti 769 dolara.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti