Od 2 do 10 tisuća dolara: Tesla povećala cijenu svojih automobila

Najjeftiniji Model 3 od ovog tjedna skuplji je za 2 tisuće dolara, dok je cijena Modela X skočila za čak 10 tisuća dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.03.2022. / 11:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk poznat je po svojoj kontroverznoj komunikaciji putem Twittera - ponekad na toj mreži objavljuje sadržaj zbog kojeg se zapitate je li mu račun hakiran, no često tvita potencijalne planove i sljedeće poteze za svoje tvrtke. Tako je nedavno na Twitteru napisao kako i u Tesli i u SpaceX-u svjedoče značajnoj inflaciji, a nekoliko dana nakon toga Tesla je promijenila cijene svojih automobila te su. pod utjecajem inflacije i globalnih zbivanja, cijenu na američkom tržištu porasle.

Slika nije dostupna Nakon pandemije, Tesla bilježi rekordnu prodaju vozila i zbog energetske krize uzrokovane ratom u Ukrajini

Još prije njegove objave na Twitteru, prošli tjedan cijena za modele s baterijama velikog kapaciteta porasla je za tisuću dolara, a ovaj tjedan porasle su dodatnih 2 ili više tisuća dolara, ovisno o modelu.

Cijena najjeftinijeg modela u SAD-a, Modela 3 sa stražnjim pogonom sada je veća za 2 tisuće dolara i automobil sada stoji 47 tisuća dolara, dok je model s dva motora i pogonom na sva 4, nakon spomenutog prošlotjednog poskupljenja od tisuću dolara, sada skuplji za još 2500 dolara. Njegova cijena sada iznosi 54.500 dolara. Model 3 Performance skuplji je za 3 tisuće dolara i njegova cijena iznosi 62.000 dolara, dok nakon poskupljenja od 2 tisuće dolara, Model Y sada stoji 63 tisuće dolara, odnosno njegova verzija Performance sada stoji 68.000 dolara, što je povećanje od 3 tisuće dolara.

Slika nije dostupna Ambiciozan Fordov plan: Pobijediti Teslu!

Poskupili su i flagship modeli Tesle, i to Model S za 5 tisuća dolara, odnosno 10 tisuća dolara za Model X. Njihova početna cijena sada iznos od 100.000, odnosno za Model X 115 tisuća dolara.

Nove cijene odnose se samo za nove narudžbe automobila, dok će oni koji su ranije naručili svoje Tesle automobile platiti po nižim cijenama.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti