Nakon pandemije, Tesla bilježi rekordnu prodaju vozila i zbog energetske krize uzrokovane ratom u Ukrajini

Tesla je tijekom pandemije COVID-19 zabilježila rekordan rast prodaje svojih automobila, a rat u Ukrajini i porast cijene nafte uzrokovan proturuskim sankcijama bez presedana u povijesti, čini se, samo će nastaviti taj trend.

Branimir Vorša | 11.03.2022. / 11:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Tesli itekako trljaju ruke zbog povećanja cijena goriva u SAD-u. Potvrdili su da se zbog novonastale krize uzrokovane neviđenim sankcijama Rusiji, broj narudžbi njihovih električnih vozila u SAD-u praktički udvostručio. Drugim riječima Amerikanci sada pokušavaju izbjeći plaćanje visokih cijena goriva kupnjom vlastitih električnih automobila.

Slika nije dostupna Prpić o interesu Hrvata za električnim vozilima: Stariji se žele voziti jeftinije, ali svi će na kraju voziti na struju

Cijene goriva u Sjedinjenim Državama (kao i drugdje u svijetu) nastavljaju rasti kako se sukob između Rusije i Ukrajine pogoršava.

Američki predsjednik Joe Biden objavio je u utorak zabranu uvoza ruskih energenata u Sjedinjene Države.

Voda na Teslin mlin

Prema najnovijem izvješću portala Teslarati, narudžbe Teslinih električnih vozila u Sjedinjenim Državama sada rastu, dok se cijena barela sirove nafte popela na oko 100 dolara.

To znači da galon goriva može koštati više od 4 dolara, a neke regije u Sjedinjenim Državama čak bilježe povećanje na 5 dolara po galonu, piše USA Today.

Budući da nitko ne želi isprazniti svoje novčanike samo da bi koristio automobile na plin, mnogi se građani SAD-a sada okreću električnim vozilima.

Naravno, Tesla ostaje vodeći proizvođač i dobavljač električnih vozila u Sjedinjenim Državama. Oko 80 posto svih električnih automobila u zemlji proizvodi upravo Tesla.

Slika nije dostupna Ambiciozan Fordov plan: Pobijediti Teslu!

Ipak, vozači također moraju očekivati ​​dulje rokove isporuke, budući da Tesla također kasni s istima. No, osim Tesle, očekuje se da će i drugi proizvođači automobila koji prelaze na proizvodnju električnih vozila zabilježiti veću potražnju za njihovim električnim vozilima. To uključuje Volkswagen, Hyundai i druge proizvođače automobila.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti