Jučerašnji dan u Hrvatskoj obilježili su, među inim, i veliki redovi ispred benzinskih postaja jer su mnogi htjeli natočiti rezervoar do vrha, a neki čak i kanistere prije novog poskupljenja goriva. No to poskupljenje zaista nije ništa strašno u usporedbi s računom za punjenje baterije svoje Tesle koji je dobio jedan Kinez. Naime, za kratko punjenje Modela 3 na Superchargeru dobio je račun od nevjerojatnih oko 600 tisuća dolara.

Panasonic baterije, arhiva Panasonic ulaže preko 700 milijuna dolara u proizvodnju nove baterije za Teslina vozila

Možemo samo zamisliti kako se vlasnik automobila osjećao kada je vidio cifru koju duguje, a jasno, taj iznos nije bio ispravan, već su iz Tesle objasnili kako je riječ o bugu na njihovu Superchargeru.

On je krajem veljače automobil na Teslinu punjaču punio dvadesetak minuta, a naknadno je dobio obavijest da mu je zabranjeno korištenje Superchargera te spomenuti račun nevjerojatnog iznosa. Kako prenose na Electreku, novinari su kontaktirali Teslinu službu za korisnike, gdje im je potvrđeno da je došlo do greške u sustavu nekih vozila te da njihovi tehničari rade na rješenju problema.

Električni auto, ilustracija Savjeti stručnjaka: Evo kako povećati doseg električnih vozila tijekom zimskih mjeseci

Na Electreku kažu kako je bug uključivao više aspekata Tesline aplikacije. Naime, vozač je imao još više od 3,5 tisuća besplatnih kilometara putem Superchargera, no tijekom samo jednog punjenja iskorišteni su svi besplatni kilometri. Nakon toga njegovu je Modelu 3 onemogućeno daljnje punjenje baterije, ali kako je bio spojen s Teslinim punjačem, naplaćena mu je kazna za zauzimanje prostora za punjenje - i to kakva. Čak oko 600 tisuća dolara. Jasno, tu kaznu neće morati platiti, a nije poznato jesu li i neki drugi korisnici Teslinih automobila u Kini imali sličnih problema.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju