Musk napokon komentirao informacije o najjeftinijem Teslinom automobilu i razočarao ljubitelje kompanije

Iako je prije dvije godine govorio o električnom automobilu koji će stajati 25 tisuća dolara, Elon Musk ovaj je tjedan rekao kako im to vozilo trenutačno nije u planu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.01.2022. / 08:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedna od najzanimljivijih informacija vezanih uz Tesline automobile, a koja mrežom kruži već neko vrijeme, odnosi se na njihov cjenovno povoljan automobil. Još prije dvije godine Elon Musk spomenuo je vozilo s cijenom od 25 tisuća dolara koje bi trebalo biti potpuno autonomno. U medijima se taj automobilom naziva Teslinim Modelom 2, a prvi čovjek kompanije tada je objasnio da će nižu cijenu postići novim baterijskim ćelijama te promjenama u proizvodnji baterija zahvaljujući kojima će se troškovi baterija smanjiti za 50 posto.

Slika nije dostupna Musk je progovorio o očekivanja od Teslina robota, a objasnio je što smatra velikom prijetnjom civilizaciji

Taj se automobil povezivao s Teslinom tvornicom u Kini odakle bi se trebao izvoziti po cijelom svijetu, a neki su izvori iz Kine govorili kako bi proizvodnja Modela 2 mogla početi jako brzo.

Tijekom objave posljednjih poslovnih rezultata ovog tjedna Musk se ponovno dotakao Teslina električnog automobila cijene od 25 tisuća dolara, no ovog puta nije imao dobre vijesti za sve kojima bi takvo vozilo moglo biti zanimljivo. Naime, s obzirom na to da trenutačno Tesla ima previše vozila u razvoju, ne mogu se posvetiti i tom, najjeftijem automobilu te sada ne rade na njemu.

Musk ipak nije u potpunosti odbacio tu ideju i rekao je kako im je takvo vozilo i dalje u planu, no nije znao reći kada će se taj plan realizirati tako da može proći još više godina prije nego se pojavi na tržištu.

Slika nije dostupna Udio električnih automobila na europskom tržištu već bi za 3 godine mogao doseći 50 posto

S obzirom na to da je mnogima cijena najveća barijera pri ulasku na tržište električnih automobila, jasno je kako bi Tesla s cijenom od 25 tisuća dolara privukla veliki interes kupaca, pogotovo što nam budućnost donosi masovnu elektrifikaciju i zamjenu benzinaca i dizelaša s vozilima na struju.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti