Počelo testiranje: Igre s Androida dostupne su i na računalima

Testiranje aplikacije Google Play igre za osobna računala počelo je na nekoliko tržišta, a za očekivati je da će se broj tržišta na kojima će biti dostupne uskoro povećati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.03.2022. / 12:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je još ranije najavio kako će omogućiti igranje videoigara s Androida na osobnim računalima s Windowsima, a ta je opcija od ovog tjedna dostupna nekim korisnicima. Nažalost, u Hrvatskoj i većini drugih zemalja svijeta još se ne može isprobati jer su testiranja počela samo u Hong Kongu, Južnoj Koreji i Tajvanu. S obzirom na to da su tek počeli s testovima, trebat će sigurno neko vrijeme dok servis Google Play Games za PC biti dostupan na većem broju tržišta.

Slika nije dostupna MSI predstavio gamersko računalo budućnosti koje bi trebalo zamijeniti igraće konzole

Aplikacija Google Play igre, dakle, na našem tržištu nije dostupna, no svi koji su zainteresirani mogu se prijaviti na Googleovim stranicama i dobit će obavijest kada igranje igara s Androida na računalima bude dostupno i u Hrvatskoj. Google bi također prvo mogao krenuti s testovima i u Lijepoj Našoj ili bi, ako se testiranja na drugim tržištima pokažu uspješnima, odmah mogao predstaviti punu službenu verziju sa svim dostupnim igrama.

Neke od igara za Android koje su u testnoj verziji dostupne korisnicima Androida uključuju Asphalt 9: Legends, Rise of Empires: Ice and Fire, Summoners War, Idle Heroes i brojne druge.

Za igranje igara s Androida neće trebati neki jaki gamerski stroj te minimalni zahtjevi za testnu verziju uključuju operativni sustav Windows 10 ili 11, osmojezgreni procesor, 20GB dostupnog prostora na disku te 8GB memorije.

Slika nije dostupna Legenda gamerskog tržišta upozorio na veliki potencijalni problem na tržištu videoigara

Još jedna novost koja se odnosi na Google i igre jest dolazak Steama na računala koje pokreće njihov operativni sustav Chrome OS. Najavili su kako će uskoro za mali broj korisnika biti dostupna rana alfa verzija Steama za Chrome OS tako da je jasno koji su im dugoročni planovi na ovom tržištu - da i računala koja pokreće njihov OS postanu uređaji na kojima će se igrati igre sa Steama.

Izvor: Android Police


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti