Poruka koju ste dobili na WhatsApp izgleda sumnjivo? Provjerite njenu točnost na internetu

WhatsApp predstavio je još jednu opciju kojom žele, ako ne spriječiti, onda barem smanjiti širenje lažnih informacija.

Martina Čizmić | 04.08.2020. / 16:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 WhatsApp je ozbiljno krenuo u borbu protiv lažnih informacija koje se šire na njegovoj platformi. Nakon što je ograničio broj kontakata kojima možete proslijediti neku poruku, uvodi i opciju koja bi korisnicima trebala olakšati provjeravanje informacija koje dobiju u porukama svojih kontakata.

Tako će korisnici na određenim tržištima (u Brazilu, Italiji, Irskoj, Meksiku, Španjolskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u), uz često proslijeđivane poruke (više od pet puta) moći vidjeti malu ikonu povećala. Klikom na tu ikonu, otvorit će im se mogućnost pretraživanja interneta za pojmove iz poruke.

Nova opcija, koju u WhatsAppu nazivaju "potraži na webu" zapravo učitava poruku direktno u preglednik. Pojašnjavaju da na taj način čuvaju privatnost korisnika jer nemaju uvid u sadržaj poruke, kao ni to što korisnik pretražuje. Za sad je moguće samo pretraživati tekstualne poruke, ne i fotografije ili videa.

Za sad nema informacija hoće li i kad ova opcija biti dostupna i drugim korisnicima diljem svijeta, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li i u kojem broju korisnici zaista provjeravati sadržaj poruka koje im prosljeđuju njihovi kontakti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti