WhatsApp je ozbiljno krenuo u borbu protiv lažnih informacija koje se šire na njegovoj platformi. Nakon što je ograničio broj kontakata kojima možete proslijediti neku poruku, uvodi i opciju koja bi korisnicima trebala olakšati provjeravanje informacija koje dobiju u porukama svojih kontakata.

Tako će korisnici na određenim tržištima (u Brazilu, Italiji, Irskoj, Meksiku, Španjolskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u), uz često proslijeđivane poruke (više od pet puta) moći vidjeti malu ikonu povećala. Klikom na tu ikonu, otvorit će im se mogućnost pretraživanja interneta za pojmove iz poruke.

Nova opcija, koju u WhatsAppu nazivaju "potraži na webu" zapravo učitava poruku direktno u preglednik. Pojašnjavaju da na taj način čuvaju privatnost korisnika jer nemaju uvid u sadržaj poruke, kao ni to što korisnik pretražuje. Za sad je moguće samo pretraživati tekstualne poruke, ne i fotografije ili videa.

Za sad nema informacija hoće li i kad ova opcija biti dostupna i drugim korisnicima diljem svijeta, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li i u kojem broju korisnici zaista provjeravati sadržaj poruka koje im prosljeđuju njihovi kontakti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju