Zagrebački inkubator poduzetništva pokreće predinkubacijski program

Predinkubacijski program pruža priliku za razvoj poslovne ideje budućim poduzetnicima

Martina Čizmić | 04.07.2017. / 11:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zagrebački inkubator poduzetništva pokreće Predinkubacijski program namijenjen edukaciji budućih poduzetnika, odnosno pokretača startup projekata. Tijekom tri mjeseca polaznici će steći  osnovna znanja potrebna za daljnje usmjeravanje svoje poslovne ideje.

Za razliku od ZIP-ova startup programa, predinkubacijski program  pruža priliku za razvoj poslovne ideje budućim poduzetnicima koji još nisu u fazi pred izlazak na tržište, već rade na usmjeravanju svoje poslovne ideje.

Polaznicima programa osigurano je stručno usmjeravanje i praćenje poslovnih ideja zahvaljujući mentorskoj mreži ZIP-a u koju je uključeno više od četrdeset mentora, pokretača naprednijih startupa i iskusnih poduzetnika.

Tijekom programa, koji će se održati od sredine kolovoza do studenog, polaznici će svaka dva tjedna izvještavati o svom radu, uživo ili online, za što će dobivati redovite povratne informacije. U suradnji s mentorima i članovima ZIP-a, definirat će se ciljevi i zadaci poslovnog plana. Putem pitch feedback sessiona koji će se održavati jednom mjesečno, polaznici će također naučiti i kako svoju ideju prezentirati pred kupcima ili potencijalnim investitorima, što je jedan od najvažnijih aspekata pokretanja vlastitog startupa.

Dva tima čije ideje budu najuspješnije, odnosno pokažu najveći napredak, dobit će mogućnost besplatnog ulaska u ZIP-ov program inkubacije u kojem će moći, ponovno uz budno oko mentora, nastaviti razvijati svoje ideje te uz mentoriranje pohađati i edukativne radionice koje će biti organizirane na tjednoj bazi.

Cilj je programa, za koji je sredstva osigurao Grad Zagreb, neprekidnim praćenjem i davanjem povratnih informacija buduće poduzetnike usmjeriti ka postizanju što boljih rezultata, time ih ohrabriti na pokretanje vlastitog startupa te tako dodatno potaknuti razvoj poduzetničke klime u Gradu Zagrebu i Hrvatskoj.

Zainteresirani se mogu prijaviti ispunjavanjem obrasca, pojedinačno s vlastitom idejom ili u timu koji želi zajednički raditi na svojoj ideji. Prijave se primaju do 23. 7. 2017., nakon čega slijedi selekcija timova koji ulaze u program predinkubacije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti