Zavirite u gamersku kuću u kojoj živi najbolja League of Legends ekipa u regiji

Ovakve gaming kuće nisu rijetkost u svijetu, gdje sve velike esport ekipe imaju neku vrstu baze u kojoj se mogu pripremati za daljnja natjecanja, odmarati ili jednostavno oporavljati od uspješno odrađenih turnira, a kako izgleda hrvatska verzija, provjerite sami.

Martina Čizmić | 24.07.2020. / 13:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Profesionalni gameri (esportaši), baš kao i profesionalni sportaši, zahtijevaju vrhunske uvjete za pripreme. I dok to za profesionalne sportaše znači vrhunske teretane, trenere i kuhare, za esportaše znači vrhunski prostor za igranje i odmaranje. 

Kako izgleda jedna takva esport baza, pokazali su nam članovi hrvatskog tima CR4ZY, čija se CR4ZY Gaming House smjestila u Zagrebu.

Esport tim Cr4zy Najpoznatija hrvatska esport organizacija prodala svoj tim bogatoj američkoj kompaniji c0ntact Gaming

Moderno uređena i luksuzna gaming kuća sadržava sve što je potrebno profesionalnim gamerima kako bi ostvarili vrhunske rezultate: prostor za igranje i streamanje, dnevni boravak, pet spavaćih soba sa zasebnim kupaonicama, kuhinju blagovaonicu, prelijepu terasu s vanjskim bazenom, sobu za wellness i trening te druge prostorije za druženje.

Početkom lipnja u CR4ZY-ju smo odlučili da je pravo vrijeme da se više okrenemo regiji. Okupili smo League of Legends tim sastavljen od sjajnih regionalnih i europskih igrača s ciljem osvajanja sedme sezone Esports Balkan League (EBL) kako bi predstavili našu regiju u najboljem svjetlu na nadolazećem European Masters (EU Masters) turniru vrijednom 150 tisuća eura. Nakon 11 odigranih kola trenutačno smo jedina neporažena ekipa u EBL-u i na najboljem putu da ostvarimo cilj, ističu iz tima CR4ZY. 

Kako su zbog pandemije koronavirusa putovanja na esport turnire gotovo nestala, igrači u Gaming Houseu mogu zajedno živjeti, trenirati i natjecati se, a istovremeno imaju stalnu podršku cijele organizacije, pa tako i sportskog psihologa.

Pet igrača i trener žive, treniraju i natječu se iz luksuzne gaming kuće u Zagrebu. Imaju osigurane obroke te rad sa sportskim psihologom Lukom Škrinjarićem iz tvrtke Mentalni trening kako bi se u potpunosti mogli fokusirati na ostvarivanje što boljih rezultata, a pritom u isto vrijeme raditi na fizičkom i psihičkom zdravlju, pojašnjavaju. 

Inače, CR4ZY LoL tim predvodi jedan od najpoznatijih League of Legends igrača i streamera na ovim prostorima Aleksa “DoubleAiM” Stanković, koji je u više navrata osvajao EBL s različitim timovima, a igrao je i polufinale EU Mastersa. Inozemna pojačanja su Gabriel “Gabbo” Olivieri, najkorisniji igrač prošle sezone talijanskog prvenstva te Oskar “Raxxo” Bazydło, koji je još ovog proljeća igrao finale EU Mastersa za tim K1CK Neosurf. 

Ovakve gaming kuće nisu rijetkost u svijetu, gdje sve velike esport ekipe imaju neku vrstu baze u kojoj se mogu pripremati za daljnja natjecanja, odmarati ili jednostavno oporavljati od uspješno odrađenih turnira, a kako izgleda hrvatska verzija, provjerite sami. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti