Najpoznatija hrvatska esport organizacija prodala svoj tim bogatoj američkoj kompaniji c0ntact Gaming

Igrači će u novu kompaniju prenijeti i mjesto na ESL One Rio Majoru, koje su osigurali kao CR4ZY sjajnim igrama na StarLadder Majoru u Berlinu, dok će CR4ZY svoje mjesto na najvećem CS:GO turniru na svijetu tražiti kroz kvalifikacije s novom ekipom, koja će uskoro biti najavljena.

Martina Čizmić | 23.01.2020. / 14:58

Esport tim Cr4zy (Foto: StarLadder.com)

Navikli smo čitati o velikim i zvučnim transferima na svjetskoj esport sceni. A kad se tako nešto dogodi u Hrvatskoj i još ima veze s američkom gaming organizacijom, onda je to velika vijest.

CS:GO tim u sastavu (Nestor “LETN1” Tanić, Luka “emi” Vuković, ottoNd, Rokas “EspiranTo” Milasauskas, Georgi “SHiPZ” Grigorov, Neil ”NeiL_M” Murphy) više neće igrati za CR4ZY, esport kompaniju koju je osnovao i vodi Antonio Meić. Tim je otkupila američka kompanija c0ntact Gaming, koja već posjeduje timove Paris Eternal (Overwatch League) i Paris Legion (Call of Duty League) koji su natječu u nekim od najprestižnijih esport natjecanja na svijetu. Kompaniju vodi Drew McCourt, sin Franka H. McCourta, vlasnika francuskog prvoligaša Olympique Marseillea i Los Angeles Marathona.

Nakon što su najveće zvijezde CR4ZY-ja Nemanja “huNter” Kovač i Nemanja “nexa” Isakvoić prešli u redove G2 Esportsa u ekipu je vraćen tadašnji trener Luka “emi” Vuković i doveden je mladi talentirani Bugarin Georgi 'SHiPZ' Grigorov. Igrači su ubrzo pokazali da se sjajno slažu osvajanjem DreamHack Open turnira u Rotterdamu i osvajanjem drugog mjesta na DreamHack Open turniru u Sevilli, uz druge sjajne rezultate.

Igrači će u novu kompaniju prenijeti i mjesto na ESL One Rio Majoru, koje su osigurali kao CR4ZY sjajnim igrama na StarLadder Majoru u Berlinu, dok će CR4ZY svoje mjesto na najvećem CS:GO turniru na svijetu tražiti kroz kvalifikacije s novom ekipom, koja će uskoro biti najavljena.

Esport tim Cr4zy (Foto: StarLadder.com)

Prilika koju c0ntact Gaming pruža igračima je jedna od onih koje se ukazuju jednom u životu. CR4ZY nikada ne bi spriječio daljnji razvoj i napredak svojih igrača pa je prelazak tima u novu organizaciju bio jedini logičan potez. Zahvalni smo na svemu što su igrači postigli igrajući za CR4ZY, znamo koliko su emocija i vremena uložili da bismo zajedno postigli velike rezultate. Okrećemo se novim izazovima. Možemo ponosno najaviti da ćemo uskoro predstaviti novi CS:GO tim, ali i širenje na neke druge esportove. Zaključili smo tek prvo poglavlje, ono najbolje tek dolazi, poručili su iz CR4AZY-a. 

Prvo sam pomislio da nema šanse da se ovo ponovo događa, ali prepoznao sam nevjerojatnu priliku koju su dobili naši igrači i odlučio kako je to najbolje za njih u ovom trenutku. Nikada ne bi učinio ništa što bi usporilo ili spriječilo njihov daljnji razvoj. Mi ćemo se uskoro vratiti u sam vrh CS:GO-a i zaigrati na Major turniru, istaknuo je Antonio Meić, CR4ZY CEO.

Postava CR4ZY-ja pokazala se kao jedna od najboljih CS:GO ekipa na svijetu. Uzbuđeni smo što će se ovi talentirani igrači pridružiti c0ntactu, a CR4ZY-ju želimo sve najbolje u budućnosti, istaknuo je Drew McCourt, CEO i osnivač c0ntact Gaminga.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti