Prošle godine Google je najavio veliki novitet za sve vlasnike Androida i osobnih računala - igare dostupne na Google Playu moći će se igrati i na PC-u. Tada je najavljeno da će ova opcija postati dostupna tijekom 2022. godine, a ovaj tjedan napravili su veliki korak u tom smjeru. Naime, objavili su kako prva testna verzija Google Play Games stiže na računala korisnika na tržištu u Hong Kongu, Tajvanu i Južnoj Koreji.

Slika nije dostupna Tržište igara moglo bi se potpuno promijeniti i gameri će igranjem zarađivati novac

Svi zainteresirani s tih tržišta sada se mogu prijaviti za testiranje mobilnih igara na svojim računalima, a za očekivati je da će uskoro ta mogućnost postati dostupna i na drugim tržištima, prije nego objave finalnu verziju koja će biti namijenjena svima.

Zahvaljujući aplikaciji Google Play Games tako će brojne i najpopularnije igre na kojima su korisnici telefona i tableta koje pokreće Android do sada mogli uživati samo na malim ekranima, sada biti dostupne i na velikim ekranima prijenosnika i stolnih računala. Također,  igrama će se moći upravljati tipkovnicom i kontrolerom, što će u nekim slučajevima pružiti puno bolje iskustvo igranja.

Svi podaci o igrama moći će se sinkronizirati između platformi pa će se igra započeta na Androidu moći nastaviti na PC-u, bit će dostupne snimljene igre, sva postignuća iz igara itd.

Zynga Take-Two najavio preuzimanje diva mobilnog gaminga za 12,7 milijardi dolara

Na početku, osim što će testiranje biti dostupno na malom broju tržišta, bit će dostupan i ograničen broj igara, uključujući i neke popularnije naslove poput Mobile Legends: Bang Bang, Summoners War, State of Survival: The Joker Collaboration i Three Kingdoms Tactics.

Izvor: 9to5Google

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju