Hardverski i softverski noviteti s logom jabuke: Apple za početak lipnja najavio novu konferenciju

Worldwide Developers Conference održat će se od 6. do 10. lipnja i bit će prvenstveno fokusiran na softver i developere.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.04.2022. / 16:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple je najavio službeni datum održavanja njihove konferencije Worldwide Developers Conference (WWDC) koja je prvenstveno orijentirana na developere i softver, iako nisu rijetki i neki hardverski noviteti. Ove godine konferencija će se održati između 6. i 10. lipnja i bit će virtualna, no njenog prvog dana za neke developere i studente održat će se zajedničko gledanje keynotea i predavanja u Apple Parku.

Slika nije dostupna “Projekt Breakout”: Otkriveni Appleovi veliki planovi na financijskom tržištu

Iako iz Apple nisu najavili teme o kojima će se govoriti, gotovo je sigurno da će najaviti nove verzije operativnih sustava za svoje telefone, tablete, računala, pametne satove te novi tvOS. Također, bit će zanimljivo vidjeti hoće li Cook i ekipa objaviti i neke novosti oko njihovih streaming servisa.

Kako smo spomenuli, na ovom događaju Apple je do sada predstavljao i novi hardver - ranije su upravo na WWDC-u predstavljeni Mac Pro i HomePod, novi modeli iMacova i iPad Pro. S obzirom na to da ove godine očekujemo novu generaciju Appleovih procesora iz serije M, možda ćemo upravo za dva mjeseca ugledati i uređaje koji će ti čipovi pokretati.

Ako ćemo vjerovati glasinama koje kruže internetom već neko vrijeme, na ovoj konferenciji Apple bi mogao predstaviti novu i još laganiju verziju svog najpopularnijeg prijenosnog računala MacBook Air, a postoji mogućnost i da vidimo nove i veće iMacove ili iMac Pro.

Slika nije dostupna Zbog male potražnje za novim iPhoneom, Apple smanjuje narudžbe od dobavljača

Kako je do tada ostalo dosta vremena, jasno je kako tijekom sljedećih mjesec-dva možemo očekivati brojne nove glasine i informacije oko novih verzija softvera te novih uređaja koje bi trebali predstaviti.

Izvor: PC Mag
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti