“Projekt Breakout”: Otkriveni Appleovi veliki planovi na financijskom tržištu

Appleova ponuda na financijskim tržištima mogla bi obuhvaćati procjenu rizika za kreditiranje, analizu prijevara, kreditnu sposobnost korisnika pa čak i uslugu poput rješavanja sporova.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.03.2022. / 13:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako iz Applea o svojim planovima za sljedeće godine ne govore previše, puno je toga već poznato. Tako znamo da razvijaju pametne naočale za proširenu i virtualnu stvarnost te električni automobil koji bi mogli predstaviti za 4-5 godina.

Apple Pay Korisnici u Hrvatskoj napokon vožnju mogu platiti s Apple Payom

Ovaj tjedan u javnost su procurili planovi za još jedno tržište koje namjeravaju napasti tijekom sljedećih godina i već su krenuli s razvojem tehnologije koja bi im u tome trebala pomoći. Riječ je o financijskom tržištu, odnosno financijskim proizvodima i uslugama na koje će se fokusirati. Tvrtka već ima određeno iskustvo kada su u pitanju financije - milijuni plaćaju putem Apple Paya, a u SAD-u je dostupna i njihova bankovna kartica Apple Card.

Sada su spremni za korak dalje te, prema informacijama američkih medija, Apple razvija vlastitu tehnologiju za procesiranje plaćanja te infrastrukturu za buduće financijske proizvode. S tim potezom tvrtka želi smanjiti ovisnost o vanjskim partnerima te će financijske usluge u budućnosti razvijati unutar same kompanije. To bi im trebalo omogućiti i širenje na nova tržišta sa svojom karticom i financijskim uslugama.

Pored spomenute obrade plaćanja, Appleova ponuda na financijskim tržištima mogla bi obuhvaćati i procjenu rizika za kreditiranje, analizu prijevara, kreditnu sposobnost korisnika pa čak i uslugu poput rješavanja sporova. Također, analitičari nagađaju kako bi Apple svoju ponudu mogao proširiti i na sve popularnije tržište odgode plaćanja i usluga koje korisnicima omogućuju da odmah kupe neki uređaj, ali ga plate naknadno (buy now-pay later).

Slika nije dostupna Korisnici nekih ruskih banaka izgubili su pristup uslugama Apple Pay i Google Pay

Spominje se kako bi korisnicima koji se odluče na kupovinu putem Appleove kartice mogle pojaviti mogućnosti da taj proizvod plate odmah ili u četiri rate svaka dva tjedna bez kamata. Također, postojat će i mogućnost mjesečne otplate, no u tom slučaju računale bi se i kamate.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti