Velike promjene: Procurile informacije o novim modelima iPhonea koje priprema Apple

Svi telefoni novih generacija iPhonea - i obični i Pro imali su iste procesore, no čini se kako će se to od ove godine promijeniti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.03.2022. / 09:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon sporednog čina i predstavljanja jeftinijeg modela iPhonea prije desetak dana, Apple se priprema za glavni čin i novu generaciju svojih telefona. Kao i prošle godine, nova serija obuhvaćat će četiri modela - dva obična i dva modela iz serije Pro koja su proteklih godina imala neke bolje opcije poput dodatne kamere, više memorije i slično.

Slika nije dostupna Apple predstavio novi model iPhonea i iPada te potpuno novo računalo Mac Studio

Prema posljednjim informacijama, za ovu godinu i za modele iz serije iPhone 14 Apple priprema osjetne promjene s kojima bi napravili još veću razliku između običnih i Pro modela. Također, iste informacije koje je objavio analitičar Ming-Chi Kuo kažu da bi nakon dvije godine Apple mogao umiroviti model mini za kojim, očigledno, nema dovoljno potražnje.

Umjesto minija, predstavit će - max. Naime, osim klasičnog iPhonea 14 sa 6,1-inčnim ekranom, nova će generacija imati i iPhone 14 Max s ekranom dijagonale 6.7 inča.

Naravno, zadržat će i modele Pro koji bi trebali zadržati istu dijagonalu ekrana kao i aktualni modeli, dakle 6,1 inča za 14 Pro te 6,7 inča za model 14 Pro Max.

Prvi put od kada je Apple uveo modele iz Pro serije, ako ćemo vjerovati spomenutom analitičaru, svi telefoni neće imati isti model procesora. Naime, iPhone 14 i 14 Max trebali bi imati isti procesor kao i aktualni modeli (A15 Bionic), dok će Pro i Pro Max imati procesore nadolazeće generacije - A16.

Slika nije dostupna Kakva dominacija! Na listi top 10 najprodavanijih telefona na svijetu čak je 7 modela jednog brenda

Sva 4 modela imat će 6GB memorije, no modeli iz serije Pro imat će bržu i učinkovitiju memoriju (LPDDR 5), što će također biti jedna od značajnih razlika u odnosu na jeftinije modele. Isto možemo očekivati i kada su kamere u pitanju te će iPhone 14 Pro i Pro Max imati kameru više.

S obzirom na to da je do predstavljanja nove generacije Appleovih telefona ostalo još oko pola godine, jasno je kako do tada možemo očekivati brojne nove glasine i informacije oko opcija tih uređaja.

Izvor: Mac Rumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti