Honor otkrio planove: Uskoro stiže njihov smartphone sa savitljivim ekranom

Honor napada tržište mobilnih uređaja s fleksibilnim ekranima, a predstavljanje njihova prvog modela možemo očekivati uskoro.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.12.2021. / 14:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tržištem savitljivih pametnih telefona uvjerljivo dominira Samsung, no situacija bi se uskoro mogla promijeniti jer je konkurencija sve jača. Oppo je nedavno predstavio svoj savitljivi smartphone Find N s kojim su novinari koji su ga imali prilike recenzirati prilično zadovoljni.

Slika nije dostupna RECENZIJA Honor 50 dolazi s odličnim ekranom i brzim punjačem, a ima i ono najvažnije - podršku za Googleove servise

Prvi model savitljivog telefona uskoro možemo očekivati i od Honora. Kineska kompanija koja je nedavno s dva modela najavila povratak na hrvatsko tržište, putem društvenih mreža potvrdila je glasine koje su kružile mrežom, a prema kojima pripremaju uređaj s kojim će krenuti u borbu s modelima poput Samsungova Galaxy Z Folda.

Prema objavi na Twitteru, njihov savitljivi smartphone zvat će se Honor Magic V te slika sugerira kako će njegov dizajn biti sličan spomenutom Foldu i Oppovom Findu. Dakle, uređaj čiji će se vanjski ekran koristiti kao klasičan smartphone, no moći će se otvoriti pri čemu će se dva unutrašnja ekrana pretvoriti u tablet. Treba naglasiti kako se u toj objavi spominje “foldable flagship”, dakle Honor priprema model s naglaskom ne samo na savitljivost ekrana, već i na top performanse.

Slika nije dostupna Najbolji savitljivi telefon na tržištu? Oppo i službeno predstavio Find N

Glasine kažu da možemo očekivati 6,45-inčni vanjski ekran te, kada se otvori, ekran dijagonale 8,03 inča, a pokretat će ga Qualcommov čipset Snapdragon 8 Gen 1. Datum predstavljanja nije poznat, no na stranici Android Central vjeruju da bi to moglo biti jako brzo.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti