ICT županija kroz GrowIT poduzetnicima nudi čak 970 tisuća kuna potpore

GrowIT natječaj bit će otvoren 10 dana počevši od dana objave na mrežnoj stranici Županije u rubrici Natječaji.

Martina Čizmić | 22.04.2021. / 17:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 ICT županija pokreće GrowIT – natječaj za financiranje razvoja projekata IT startupa, kao novu mjeru u nizu mjera za razvoj dalmatinskog IT startup ekosustava.

Riječ je, naime, o dvije vrste mjera namijenjenih poduzetnicima koji će svojim stvaranjem i uslugama doprinijeti gospodarskom razvoju Splitsko-dalmatinske županije, a koje ukupno vrijede 970 tisuća kuna.

Prva se mjera odnosi na sufinanciranje pripreme i provedbe razvojnih IT projekata u inicijalnoj fazi razvoja. Cilj ove mjere stoga je potaknuti nove IT poslovne projekte i pružiti pomoć pokretačima projekata utemeljenih na stvarnim potrebama tržišta. Pomoću ove mjere poticat će se izrada prototipa i cjelovitog tržišnog koncepta inovativnih IT proizvoda. Na natječaj se tako može prijaviti poslovni subjekt koji je u procesu razvoja IT proizvoda sa sjedištem u Županiji te registriran u posljednja 24 mjeseca. Također, može se prijaviti i poslovni subjekt koji je u procesu razvoja IT proizvoda ili usluge registriran u posljednja 24 mjeseca sa sjedištem na području Republike Hrvatske. Preduvjet je da isti najkasnije do dana potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratne potpore promjeni sjedište poslovnog subjekta i registrira ga u Županiji.

Druga se mjera pak odnosi na sufinanciranje daljnjeg rasta i razvoja IT projekata. Temeljni cilj ove mjere jest razvoj naprednih funkcija postojećih IT proizvoda i poticanje poduzetnika na rast i razvoj vlastitih IT poduzeća ili obrta te plasman proizvoda i usluga na tržište. Na natječaj se može prijaviti poslovni subjekt koji je u procesu razvoja IT proizvoda ili usluge sa sjedištem u Županiji, a registriran najmanje 24 mjeseca i najviše 60 mjeseci do dana podnošenja prijave. Također, može se prijaviti i poslovni subjekt koji ima sjedište na području Republike Hrvatske uz preduvjet da isti najkasnije do dana potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratne potpore promjeni sjedište poslovnog subjekta i registrira ga u Županiji.

GrowIT natječaj bit će otvoren 10 dana počevši od dana objave na mrežnoj stranici Županije u rubrici Natječaji. U finalni odabir prve mjere ulazi 15 prijavljenih s najvećim brojem bodova, a po okončanju će osam najboljih biti i nagrađeno. Najbolji od najboljih dobit će 70 000 kuna potpore, a ostalih sedam po 50 000 kuna. Što se tiče druge mjere, proći će 6 prijavljenih, a nagrađeno će biti troje najboljih. Najveća nagrada iznosi 250 000 kuna, zatim 150 000 kuna i 100 000 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti