Igre za Androide stižu i na računala s Windowsima

Google je najavio aplikaciju koja će korisnicima računala s Windowsima 10 i Windowsima 11 omogućiti pokretanje igara za Androide.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.12.2021. / 14:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google za sljedeću godinu priprema verziju aplikacije Google Play Games za računala koja rade na operativnom sustavu Windows, a koja će omogućiti uživanje u igrama namijenjenim Androidima i na računalima. Treba naglasiti kako pri razvoju aplikacije Google ne surađuje s Microsoftom te će to biti njihova odvojena aplikacija koja neće imati neku posebnu integraciju s Microsoftovim operativnim sustavom.

Slika nije dostupna Muči vas stres? Ova videoigra snižava tlak, smiruje, a i zabavna je

Play Games pokretat će se lokalno, na stolnim i prijenosnim računalima i neće se streamati. Iz Googlea kažu kako će aplikacija podržavati verziju Windows 10 i sve novije - dakle, jedanaesticu i ostale Windowse koje će Microsoft predstaviti u budućnosti.

Osim što će moći pokretati same igre, putem aplikacije moći će se nastaviti igrati već započete igre s drugih uređaja. Npr. ako na svom telefonu ili tabletu uživate u nekoj igri i ako je poželite igrati na većem ekranu, bez problema ćete moći nastaviti tamo gdje ste stali pokretanjem iste igre na računalu s Windowsima.

Kao što je poznato, i Microsoft je počeo testirati aplikacije za Androide na računalima koje pokreće Windows 11, pri čemu surađuju ne s Googleom, već s Amazonom. S obzirom na to da nema suradnje s Googleom, to znači da će korisnicima biti dostupan manji broj aplikacija i igara koje će moći instalirati na računala, objasnili su na The Vergeu.

Slika nije dostupna Among Us u novom ruhu: Stiže VR verzija jedne od najpopularnijih mobilnih igara

S novom najavom iz Googlea i njihovom aplikacijom koja će omogućiti pokretanje igara za Androide ne samo na Windowsima 11, već i na verziji Windows 10, takva ograničenja oko broja dostupnih igara više neće biti problem. Točan datum kada ćemo u igrama za Androide moći uživati i na računalima još nije poznat, no iz Googlea kažu da će to biti tijekom sljedeće godine.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti