Iz Googlea se pohvalili s odličnom vijesti za korisnike WhatsAppa: "Nikad nije bilo bolje vrijeme za prelazak na Android"

Osim novijih Galaxyja, sada je prebacivanje povijesti WhatsAppa s iPhonea na Android moguće i za korisnike telefona Pixel, a uskoro će biti i za nove telefone s Androidom 12.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.10.2021. / 09:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od problema na koji su naišli korisnici koji su htjeli zamijeniti svoj iPhone Androidom (i obrnuto) jest nemogućnost prebacivanja povijesti WhatsAppa na novi uređaj koji radi na drugoj platformi. S obzirom na to da je mnogima upravo WhatsApp primarni komunikacijski alat, jasno je o kakvom se problemu radi.

Slika nije dostupna Koristite WhatsApp? Ovo su neki od trikova koji nisu svima poznati, a uvelike će poboljšati iskustvo korištenja ove komunikacijske platforme

Srećom, takvi bi problemi uskoro mogli postati povijest, barem za one korisnike s novijim telefonima. Već tijekom nedavnog Samsungova predstavljanja novih telefona najavljeno je da će se na novijim modelima Galaxyja moći prebaciti povijest WhatsAppa s iPhonea, a iz Googlea su najavili kako je to sada moguće i na njihovim telefonima iz serije Pixel. Također, najavili su i kako će ta mogućnost prebacivanja povijesti WhatsAppa s iPhonea na Android postati dostupna i na novim telefonima koji će se isporučivati s posljednjom verzijom njihova mobilnog operativnog sustava Android 12.

Iz Googlea su pritom malo bocnuli Apple: Nikad nije bilo bolje vrijeme za prelazak na Android.

Za prebacivanje sadržaja s jednog telefona na drugi bit će potreban USB-C kabel s Lightning priključkom (dakle, transfer podataka obavljat će se putem kabla, a ne bežično), a da bi prebacivanje podataka počelo, bit će potrebno skenirati poseban QR-kod na ekranu iPhonea. Nakon toga će se svi podaci, razgovori, fotografije, videozapisi i slično prebaciti na novi telefon, s kojeg će se moći nastaviti koristiti WhatsApp.

Slika nije dostupna WhatsApp priprema hrpu novosti, jedna od njih mogla bi se svidjeti svima

Ono što iz Googlea posebno naglašavaju je da su usko surađivali s WhatsAppom kako bi tijekom procesa transfera podataka podaci i dalje ostali maksimalno zaštićeni te da nitko drugi ne bi mogao pristupiti tim podacima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti