Bilo je i vrijeme: WhatsApp uvodi vrlo bitan novitet u slanje poruka

WhatsApp uvodi novu promjenu koja bi se ovaj put mogla svidjeti korisnicima, a vezana je za medijski sadržaj u porukama. Evo o čemu je riječ.

Branimir Vorša | 30.06.2021. / 14:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako već dugo želite da WhatsApp uvede mogućnosti da fotke i videa koje šaljete drugima nakon nekog vremena nestanu, odnosno izbrišu se, onda ste dočekali taj trenutak. WhatsApp uskoro uvodi tu mogućnost na svim Android uređajima.

Prema pisanju portala WABetaInfo, na toj se značajki radi već neko vrijeme, a već su je najavljivali i Mark Zuckerberg te izvršni direktor WhatsAppa Will Cathcart.

Otkako je izbila pandemija novog koronavirusa, korištenje aplikacija za chat eksponencijalno je naraslo, a s time i ogromna potreba za privatnosti korisnika te boljim značajkama pomoću kojih bi korisnici lakše upravljali mnogim chatovima, bez kojih danas zapravo malo tko može na svakodnevnoj razini.

Druge aplikacije, poput Telegrama, već imaju te značajke za svoje korisnike pa je pritisak na WhatsApp da omogući isto svojim korisnicima na kraju urodio plodom. To je ujedno i potez kojim bi WhatsApp definitivno mogao zadržati postojeće korisnike ili privući nove.

Automatsko brisanje fotografija i videa iz chata može biti važno zbog više razloga, primjerice ako želite da netko samo vidi dokaz neke transakcije tako da mu pošaljete ispis zaslona. Jednom kad druga strana vidi poslanu sliku, ona se briše i više drugoj strani nije dostupna, no svrha slanja je ispunjena.

Sad je samo pitanje vremena kad će ista značajka stići i korisnicima iPhonea.

Izvor: WABetaInfo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti