Koliko ste puta dobili poruku na WhatsAppu, pročitali ju, ali niste bili u prilici (ili raspoloženju) odgovoriti na nju? No, poslije su vas pozivali na red jer ste pročitali poruku, a niste odgovorili.

Upravo to bi se uskoro moglo promijeniti. Naime, WABetaInfo, koji često otkriva nadolazeće i eksperimentalne opcije u WhatsAppu objavio je kako ta aplikacija planira dodati opciju koja će omogućiti da korisnici blokiraju "Last Seen" odnosno "Posljednje pogledano".

 

Do sad su takve posljednje aktivnosti na aplikaciji mogli vidjeti svi, samo kontakti ili nitko. S novim dodatkom korisnici će moći odabrati kome žele sakriti svoju aktivnost.

Korisnici će tako moći odabrati kontakte koji neće vidjeti jesu li oni pregledali neku poruku ili ne. Osim toga, moći će blokirati i druge korisnike od pregledavanja njihove profilne fotografije i podataka o njihovom profilu.

No, prema trenutno dostupnim informacijama, kad nekoga "blokirate" da ne vidi kad mu ignorirate poruku, ni vi nećete moći vidjeti kad je dotični pročitao vašu.

Također, najavljena je i opcija koju su mnogi čekali (a korisnici novih Samsunga i dočekali). Radi se o jednostavnom prebacivanju povijesti razgovora sa Androida na iOS i obratno, o čemu smo već ranije pisali. 

Za sad nije poznato kad će točno ove opcije biti dostupne korisnicima, ali vjerojatno je da će se to dogoditi u nekoj od nadolazećih nadogradnji aplikacije.