Izbrišite sve tragove: Poruke koje automatski nestaju na WhatsAppu mogle bi u budućnosti biti još korisnije

Čini se kako bi korisnici WhatsAppa u budućnosti mogli birati između nekoliko opcija nestajućih poruka koje bi iz razgovora mogle nestati nakon 24 sata, 7 dana ili čak 90 dana.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.08.2021. / 13:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WhatsApp konstantno radi na novitetima s kojima želi svojim korisnicima omogućiti više opcija i bolje iskustvo korištenja. Među tim opcijama koje pripremaju i testiraju u beta verzijama aplikacija su npr. mogućnost korištenja jednog računa na više uređaja i, opcija koja je napokon i službeno dostupna - automatsko brisanje poslanog sadržaja, odnosno slika i videozapisa nakon njihova otvaranja i pregledavanja.

Slika nije dostupna Korisnici WhatsAppa uskoro će moći prebaciti povijest razgovora s Androida na iPhone

Još jedna opcija koju Zuckerbergova kompanija priprema, a koja će mnogima biti iznimno korisna jest opcija nestajućih poruka nakon - 90 dana. Pored nove opcije brisanja poruka nakon njihova prvog pregleda, na WhatsAppu dostupna je i opcija nestajućih poruka nakon 7 dana. Dakle, tjedan dana nakon dopisivanje, poruke i sadržaj iz razgovora nestaju. Nove informacije kažu kako u WhatsAppu sada rade na opciju koja će omogućiti da poruke ostanu u razgovorima puno duže, čak tri mjeseca. Nakon toga one će nestati.

Kada bi takva opcija mogla postati dostupna, nije poznato, no treba podsjetiti na informacije od prije nekoliko mjeseci prema kojima tvrtka namjerava uvesti i opciju nestajućih poruka nakon samo 24 sata.

Sve do nedavno korisnici su morali sami brisati poruke za koje su željeli da ne budu dostupne na njihovim telefonima, no u kratko vrijeme WhatsApp je predstavio ili počeo s testiranjem različitih opcija koje će korisnici sigurno cijeniti i često upotrebljavati.

Slika nije dostupna Napokon! WhatsApp službeno najavio opciju koju su mnogi korisnici s nestrpljenjem čekali

Pored nestajućih poruka, na ovoj platformi se priprema i još jedna mala promjena, a ona se odnosi na preview linkova koji se šalju unutar razgovora. U budućnosti linkovi bi se trebali prikazivati jasnije, s većom slikom i boljim prikazom sadržaja samih linkova.

Izvor: Android Police
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti