Napokon! WhatsApp službeno najavio opciju koju su mnogi korisnici s nestrpljenjem čekali

Nakon što primatelj otvori fotografiju ili videozapis, oni će automatski nestati iz razgovora.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.08.2021. / 08:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih godina velike tehnološke kompanije, odnosno društvene mreže i komunikacijske platforme sve veću pažnju počele su posvećivati privatnosti, odnosno korisnicima žele dati što veću kontrolu privatnosti i sadržaja koji objavljuju. Naravno, potpuna privatnost na internetu ne postoji i to je nešto čega svi trebaju biti svjesni kada snimaju, dijele ili objavljuju nekakav osjetljivi sadržaj, no treba pozdraviti svaku novu opciju zahvaljujući koja korisnicima daje nove mogućnosti i zaštitu.

Slika nije dostupna Samouništive poruke stižu na verziju WhatsAppa za Appleove telefone

Upravo jednu takvu opciju, koju su mnogi korisnici s nestrpljenjem iščekivali godinama, najavio je WhatsApp. Riječ je o opciji nazvanoj View Once zahvaljujući kojoj će se poslane slike i videozapisi izbrisati odmah nakon što ih primatelj otvori i pregleda. Takvu je opciju još godinama ranije popularizirao Snapchat i često su je koristili mladi za slanje golišavih fotografija, bez straha da bi mogle završiti u pogrešnim rukama. Na WhatsAppu ona će se moći koristiti pritiskom na oznaku “1” koja će se pojaviti pored oznake za slanje poruka, odnosno fotografija i videa.

Videozapisi i fotografije koji su snimljeni i poslani korištenjem opcije View Once ne pohranjuju se na telefone i zaštićeni su enkripcijom. Ipak, kako upozoravaju iz WhatsAppa, uvijek postoji mogućnost da netko napravi snimku zaslona ili snimi fotografiju drugim mobitelom, stoga apsolutna zaštita ipak ne postoji. Nakon što primatelj otvori video/fotografiju i ona nestane iz razgovora, na ekranu će ostati samo obavijest kako je sadržaj otvoren i više neće biti dostupan.

Predstavljanje opcije View Once nije nikakvo iznenađenje, o njoj se dugo govorilo te je već neko vrijeme dostupna u testnim verzijama Androida i iOS-a. Iz WhatsAppa jučer su najavili kako će od ovog tjedna ta opcija postupno postati dostupna te da bi uskoro svi korisnici mogli slati fotografije i videozapise koji će odmah nestati iz WhatsAppa nakon njihova otvaranja.

Slika nije dostupna WhatsApp uvodi promjene oko načina slanja fotografija i videozapisa

Podsjetimo, na WhatsAppu je već dostupna opcija nestajućih poruka čijom se aktivacijom sve poruke brišu iz razgovora sedam dana nakon njihova slanja.

Izvor: WhatsApp

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti