WhatsApp konstantno testira neke novitete i eksperimentira s promjenama na svojoj platformi. Informacije o novim opcijama koje možemo očekivati najčešće se pojavljuju na stranici WABetaInfo koja se pokazala najpouzdanijim izvorom za sve novitete vezane uz tu platformu. Posljednja novost koju, prema toj stranici, priprema WhatsApp, odnosi se na kompresiju i slanje fotografija i videozapisa.

Zuckerbergova kompanija tako u budućnosti korisnicima namjerava omogućiti nekoliko opcija prilikom slanja multimedije, o kojima će ovisiti koliko će se prometa trošiti slanjem fotografija i videa, odnosno koliko će memorije zauzimati na uređajima. Kada ova opcija postane dostupna, a trenutačno nema nikakvih konkretnijih informacija kada će se to dogoditi, korisnici će moći odabrati jednu od tri opcije - “najbolja kvaliteta”, “automatski” i “štednja podataka”.

Oni kojima potrošnja podataka i prostora nije bitna te žele slati sadržaj u maksimalnoj kvaliteti, vjerojatno će koristiti opciju najbolje kvalitete, dok će se oni koji paze na potrošnju podataka odlučiti za najštedljiviju opciju čijom aktivacijom WhatsApp sam smanjuje težinu, ali i kvalitetu sadržaja koji se šalje. Većina će se najvjerojatnije ipak prepustiti WhatsAppu da sam automatski odabere najbolji omjer kompresije podataka i kvalitete poslanih fotografija i videozapisa.

Nove postavke WhatsAppa već su prijavljene u Google Play Beta Programu, tako da je sigurno da će se pojaviti na Androidu, a jasno je kako WhatsApp neće zapostaviti niti korisnike iPhonea pa istu opciju mogu očekivati i korisnici Appleovih uređaja.

Izvor: The Verge