WhatsApp uvodi promjene oko načina slanja fotografija i videozapisa

Prilikom slanja fotografija i videa, korisnicima WhatsAppa u budućnosti bit će dostupne opcije koje će im omogućiti, među inim, i slanje sadržaja maksimalne kvalitete, bez kompresije radi uštede podataka i prostora.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.07.2021. / 08:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WhatsApp konstantno testira neke novitete i eksperimentira s promjenama na svojoj platformi. Informacije o novim opcijama koje možemo očekivati najčešće se pojavljuju na stranici WABetaInfo koja se pokazala najpouzdanijim izvorom za sve novitete vezane uz tu platformu. Posljednja novost koju, prema toj stranici, priprema WhatsApp, odnosi se na kompresiju i slanje fotografija i videozapisa.

Slika nije dostupna WhatsApp priprema velike novosti: Isti račun moći će se koristiti na 4 uređaja, a spominje se i verzija za iPad

Zuckerbergova kompanija tako u budućnosti korisnicima namjerava omogućiti nekoliko opcija prilikom slanja multimedije, o kojima će ovisiti koliko će se prometa trošiti slanjem fotografija i videa, odnosno koliko će memorije zauzimati na uređajima. Kada ova opcija postane dostupna, a trenutačno nema nikakvih konkretnijih informacija kada će se to dogoditi, korisnici će moći odabrati jednu od tri opcije - “najbolja kvaliteta”, “automatski” i “štednja podataka”.

Oni kojima potrošnja podataka i prostora nije bitna te žele slati sadržaj u maksimalnoj kvaliteti, vjerojatno će koristiti opciju najbolje kvalitete, dok će se oni koji paze na potrošnju podataka odlučiti za najštedljiviju opciju čijom aktivacijom WhatsApp sam smanjuje težinu, ali i kvalitetu sadržaja koji se šalje. Većina će se najvjerojatnije ipak prepustiti WhatsAppu da sam automatski odabere najbolji omjer kompresije podataka i kvalitete poslanih fotografija i videozapisa.

Slika nije dostupna Ovo su mnogi čekali: WhatsApp će nadograditi jednu od najpopularnijih opcija

Nove postavke WhatsAppa već su prijavljene u Google Play Beta Programu, tako da je sigurno da će se pojaviti na Androidu, a jasno je kako WhatsApp neće zapostaviti niti korisnike iPhonea pa istu opciju mogu očekivati i korisnici Appleovih uređaja.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti