Korisnici WhatsAppa uskoro će moći prebaciti povijest razgovora s Androida na iPhone

Osim samih razgovora, bit će moguće prebaciti i fotografije i glasovne poruke. Opcija će uskoro biti dostupna samo za dio korisnika Samsungovih telefona, a nakon toga, nadamo se, i korisnicima ostalih uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.08.2021. / 10:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WhatsApp napokon je najavio opciju koju će pozdraviti svi korisnici te komunikacijske platforme, pogotovo oni koji razmišljaju o promjeni operativnog sustava, odnosno koji namjeravaju zamijeniti Android s iPhoneom ili obrnuto. Trenutačni je problem što nema službenog načina na koji se povijest razgovora može prebaciti s jednog operativnog sustava na drugi, no uskoro stiže rješenje za taj problem. Zanimljivo, ta je opcija najavljena jučer tijekom predstavljanja novih Samsungovih proizvoda.

Slika nije dostupna Napokon! WhatsApp službeno najavio opciju koju su mnogi korisnici s nestrpljenjem čekali

Ta će mogućnost na početku biti dostupna samo na novim modelima Samsungovih savitljivih telefona Fold i Flip te na Samsungovim starijim telefonima koje pokreće operativni sustav Android 10 i novije verzije Androida.

Prema ljudima iz WhatsAppa, implementacija te opcije bila je prilično komplicirana, što je vjerojatno i razlog zašto je trebalo toliko vremena za njen razvoj. Naime, kako su poruke enkriptirane i pohranjene na samim uređajima, njihovo prebacivanje na druge platforme zahtijevalo je “dodatan napor” ne samo ekipe iz WhatsAppa, već i developera aplikacija i proizvođača telefona. Treba naglasiti kako se povijest razgovora ne može prebaciti na drugi operativni sustav bežično, tj. putem interneta, već je uređaje potrebno povezati fizičkim kabelom (Lightning to USB-C). Osim tekstualnih poruka, transfer sadržaja između operativnih sustava uključuje i prebacivanje fotografija i glasovnih poruka.

Slika nije dostupna Korisnici WhatsAppa napokon će dobiti opciju koju zahtijevaju već godinama

Ova mogućnost korisnicima spomenutih Samsungovih uređaja bit će dostupna tijekom sljedećih tjedana, a još nije poznato kada će i korisnici drugih uređaja moći prebaciti povijest svoji razgovora s WhatsAppa na druge platforme. Iako službeno jučer ništa nije objavljeno, jasno je kako ta opcija neće biti rezervirana samo za Samsung te bi, nadamo se što prije, trebala postati dostupna i korisnicima drugih proizvođača smartphonea koje pokreće Android.

Izvor: Engadget

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti