WhatsApp će od 1. studenog prestati raditi na nekim pametnim telefonima, provjerite je li i vaš među njima

Ako niste sigurni koju verziju operativnog sustava koristi vaš uređaj, možete ju provjeriti odlaskom u Postavke/Settings i pronalaskom rubrike O telefonu/About phone.

Martina Čizmić | 06.09.2021. / 09:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WhatsApp s vremena na vrijeme završava s potporom za neke starije modele operativnih sustava Android i iOS, odnosno mobilne telefone koji koriste te sustave. Većinom se radi o uređajima koji su na tržište izašli prije više od pet godina i, tehnološki gledano, zastarjeli su.

Tako su i sad iz WhatsAppa najavili ukidanje potpore za 43 različita modela pametnih telefona. Točnije, korisnici koji imaju pametne telefone s operativnim sustavom Android OS 4.1 (ili starijim), Apple iOS 10 (ili starijim) te KaiOS 2.5.1 (ili starijim) od 1. studenog više neće moći upotrebljavati WhatsApp.

Slika nije dostupna Korisnici WhatsAppa uskoro će moći prebaciti povijest razgovora s Androida na iPhone

O kojim se točno pametnim telefonima radi? Radi se o telefonima iPhone SE, 6s i 6s Plus,Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Galaxy S2, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core i Galaxy Ace 2, LG Lucid 2, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5, Optimus L5 II, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus L7, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus F6, Enact, Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus Nitro HD I 4X HD te Optimus F3Q. Također će bez potpore ostati i Huawei Ascend G740, Ascend Mate, Ascend D Quad XL, Ascend D1 Quad XL, Ascend P1 S i Ascend D2, ZTE Grand S Flex, ZTE V956, Grand X Quad V987 i Grand Memo, Sony Xperia Miro, Sony Xperia Neo L i Xperia Arc S, ali i telefoni kao što su  Alcatel One Touch Evo 7, HTC Desire 500, Caterpillar Cat B15, Wiko Cink Five, Wiko Darknight, Lenovo A820 i slični koji su na tržište izašli 2012. godine i ranije.

Slika nije dostupna WhatsApp priprema velike novosti: Isti račun moći će se koristiti na 4 uređaja, a spominje se i verzija za iPad

Slika nije dostupna Odlučili ste zauvijek reći zbogom WhatsAppu? Evo što morate napraviti

Ako niste sigurni koju verziju operativnog sustava koristi vaš uređaj, možete ju provjeriti odlaskom u Postavke/Settings i pronalaskom rubrike O telefonu/About phone. Tamo će stajati informacija o operativnom sustavu vašeg pametnog telefona.

Korisnici čiji uređaji od 1. studenog više neće podržavati WhatsApp dobit će o tome obavijest od aplikacije i imat će više nego dovoljno vremena da odluče što i kako dalje žele komunicirati. Hoće li uzeti neki noviji pametni telefon i nastaviti koristiti WhatsApp ili pak promijeniti aplikaciju za dopisivanje i zadržati stari telefon? 

U konačnici je odluka samo na korisniku. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti