Odlučili ste zauvijek reći zbogom WhatsAppu? Evo što morate napraviti

Prije svega pobrinite se da ste sačuvali sve ono što želite sačuvati iz WhatsAppa. Jer kad jednom stisnete "delete" više nema povratka.

Martina Čizmić | 26.03.2021. / 15:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Facebook odnosno WhatsApp ne odustaje od novih pravila koja će stupiti na snagu 15.svibnja. Oni korisnici koji ne žele pristati na nova pravila, neće moći koristiti aplikaciju za daljnje dopisivanje s drugim korisnicima.

Ako ste odlučili raskrstiti s WhatsAppom i prebaciti se na neku drugu aplikaciju, preostaje vam smo obrisati račun i aplikaciju. No, iako je aplikaciju jednostavno ukloniti s pametnog telefona, uklanjanje računa, a s njim i svih vaših prepiski i multimedije, zahtjeva nešto vremena.

Prije svega pobrinite se da ste sačuvali sve ono što želite sačuvati iz WhatsAppa. Ako je to moguće prebacite vaše prepiske u neku drugu aplikaciju za dopisivanje, kao što je to npr. Signal, Telegram ili Viber.

Kad ste sigurni da više nemate ništa na WhatsAppu što bi vam moglo nedostajati, jer brisanjem računa brišete i cjelokupnu povijest prepisivanja, ali i sve ono što ste iz WhatsAppa arhivirali na Google Drive, uđite u aplikaciju na svom pametnom telefonu.

Koristite li Android, na glavnom ekranu WhatsAppa, u gornjem desnom uglu pronaći ćete tri točkice koje označavaju padajući izbornik. Kliknite na njih i odaberite "Settings" odnosno "Postavke".

Nakon toga odaberite "Account" odnosno "Račun" i skrolajte do opcije "Delete my account" odnosno "Obriši moj račun".

Koristite li iOS, izbornik "Settings" nalazi se u donjem desnom uglu. Kliknite na njega, odaberite "Account" i potom "Delete Account".

Sljedeći korak je upisivanje broja telefona, kojim potvrđujete da ste sigurni da želite izbrisati račun na WhatsAppu i sve podatke koji su s njim povezani (a još jednom će vas podsjetiti koji su to podaci). I nakon toga kliknite na "Delete my Account".

Naravno, WhatsApp želi znati zašto ga napuštate pa će vas još pitati koji je razlog za odlazak te mogu li što napraviti kako bi poboljšali aplikaciju. Tu možete i ne morate upisivati svoje razloge. Ako ne želite, jednostavno stisnite "Delete my Account" odnosno "Next" i to je to.

Preostaje vam samo da uklonite aplikaciju sa svog pametnog telefona. To možete napraviti jednostavnim dugim držanjem prsta na ikoni. Na Androidu će se pojaviti ikonica kante za smeće nakon čega samo morate odvući aplikaciju do te kante i ona će biti deinstalirana. Na iOS-u će se pak pojaviti mali križić na ikoni WhatsAppa koji treba kliknuti te potom potvrditi da želite ukloniti aplikaciju.

I to je to. Više nemate račun na WhatsAppu. Naravno, ako se predomislite, uvijek možete ponovno aktivirati račun instalacijom aplikacije i upisivanjem svog telefonskog broja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti