Platio 2,9 milijuna dolara za prvi tvit, a sad ga prodaje: Pogledajte koliko mu nude za taj "dio povijesti"

Sina Estavi kupio je prvi tvit Jacka Dorseya kao NFT za 2,9 milijuna dolara i sada ga je htio prodati za čak 48 milijuna, no njegovi su planovi otišli u pogrešnom smjeru.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.04.2022. / 08:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

NFT ima veliki potencijal biti tehnologija budućnosti zahvaljujući kojoj će kreatori, glazbenici, umjetnici itd. moći prodavati svoj sadržaj, no za mnoge nezamjenjivi tokeni trenutačno predstavljaju balon u kojem će, dok ne pukne, kriptoinvestitori na nečemu što nema pravu vrijednost pokušati okrenuti brzi novac.

Slika nije dostupna Brojni celebrityji uložili su milijune u startup koji želi biti “PayPalom kriptovaluta”: Evo i zašto

To najbolje možemo vidjeti na primjeru Sine Estavija, kriptopoduzetnika koji je prošle godine kupio digitalni token koji predstavlja prvi tvit objavljen na Twitteru. Riječ je o tvitu Jacka Dorseya koji je platio čak 2,9 milijuna dolara, a sada ga je odlučio prodati i na njemu okrenuti milijune - na trgovini NFT-ja OpenSea je postavio aukciju te se nadao da bi za tvit mogao dobiti 48 milijuna dolara. Najavio je kako će pedeset posto zarade - 25 milijuna ili više (kako je objavio u tvitu) donirati u humanitarne svrhe.

No malo je reći kako stvari ne idu smjerom koji je planirao jer se cifre koje su ponuđene za tvit kreću od manje od jednog ethera pa do, koliko je najviše ponuđeno - samo dva ethera. Dakle, najveća ponuda koju je dobio za tvit iznosi nešto više od šest tisuća dolara, prema trenutačnoj vrijednosti ethera.

U razgovoru za CoinDesk Estavi je rekao kako je rok aukcije prošao, no ako dobije dobru ponudu, mogao bi je prihvatiti, a možda i nikad ne proda taj tvit. Nije teško pretpostaviti koliko je Estavi razočaran. S obzirom na to koliki se novac okreće na ovom tržištu, htio je unovčiti svoju investiciju, no čini se kako će na kraju od svega samo imati potvrdu da je vlasnik prvog tvita. A tu je potvrdu platio 2,9 milijuna dolara i, čini se, svoju investiciju neće moći vratiti. Barem ne tako skoro.

Slika nije dostupna Legenda gamerskog tržišta upozorio na veliki potencijalni problem na tržištu videoigara

Inače, Estavi je posljednjih devet mjeseci proveo u iranskom zatvoru zbog optužbi za "disrupciju ekonomskog sustava", a NFT tržište od njegova uhićenja do danas se promijenilo te je u ožujku smanjeno za čak 50 posto u odnosu na siječanj.

Izvor: Kotaku

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti