Brojni celebrityji uložili su milijune u startup koji želi biti “PayPalom kriptovaluta”: Evo i zašto

Justin Bieber, Maria Sharapova, Snoop Dogg, Ashton Kutcher i Bruce Willis samo su neki od poznatih osoba koje su milijune uložili u MoonPay.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.04.2022. / 14:37

MoonPay (Foto: Afp)

Od početka godine investitori su uložili više od 12,5 milijardi dolara u više od 600 startupa na kriptotržištu, a jedan od, čini se, najatraktivnijih takvih startupova je MoonPay. Nakon posljednje runde investicija u taj startup njegova je vrijednost porasla na 3,4 milijarde dolara, a o njegovoj popularnosti dovoljno govore i imena investitora koji su njega uložili.

Slika nije dostupna Otvoren Muzej NFT-a: Mjesto gdje možete pogledati digitalnu umjetnost u stvarnom svijetu

Među investitorima koji su nedavno uložili 87 milijuna dolara u MoonPay nalaze se Justin Bieber, Maria Sharapova, Snoop Dogg, Ashton Kutcher, Bruce Willis, investicijski fond Gwyneth Paltrow i drugi. Razlog zašto su uložili u ovaj startup čiji je cilj postati “PayPalom kriptovaluta” jest u tome što pruža infrastrukturu za plaćanje za transakcije bazirane na kriptovalutama i NFT-u. Putem MoonPaya do sada je obrađeno skoro 3 milijarde dolara transakcija oko 10 milijuna korisnika, a tvrtka surađuje s poznatim burzama kriptovaluta i servisima za prodaju NFT-a poput Coinbasea, OpenSea, FTX-a i drugih.

S obzirom na to da je perspektiva kripta i NFT-a iznimno velika te da se očekuje kako će brojni kreatori, glazbenici, umjetnici itd. svoje radove prodavati kao NFT, jasno je zašto mnogi danas ulažu veliki novac u tu tehnologiju. Podsjetimo, NFT, odnosno nezamjenjivi tokeni bazirani su na blockchainu te se koriste kao dokaz posjedovanja digitalnih datoteka.

Slika nije dostupna Stručnjak upozorava na opasnosti kupovine digitalne imovine: Je li NFT zaista poput “dot.com balona”?

Osim pjesama, videozapisa i filmova, kao NFT danas se prodaju i virtualne kuće, jahte, tenisice pa čak i slike majmuna (Bored App Yacht Club) - prosječna cijena jedne takve slike majmuna iznosi oko 300 tisuća dolara. Za neke je to još samo jedan balon koji će kad-tad prsnuti, zbog čega će mnogi ostati bez novaca, a za druge pametno investiranje u tehnologiju budućnosti.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti