NTF postaje profitabilan poslovni model u koji se mnogi žele uključiti

Odabrani kreatori pridružit će se programu koji je osmišljen za izgradnju i produbljivanje znanja u kriptotrgovini i tradicionalnim plaćanjima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.04.2022. / 14:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U posljednjih godinu dana tržište NFT-a ostvarilo je nevjerojatan rast te se na njemu okreću milijarde dolara. S takvim nezamjenjivim tokenima moguće je utvrditi vlasništvo i autentičnost digitalne robe i medija tako da se oni idealni za sve digitalne kreatore koji tako mogu prodavati svoj sadržaj (glazbu, slike, animacije, video itd.) i širiti poslovanje.

Mogi su se odlučili okušati u izdavanju NFT-a i uključili ih u svoj poslovni model, no nisu sigurni što i kako dalje. Zato je Visa pokrenula program Visa Creator koji je namijenjen poduzetnicima koji se bave umjetnošću, glazbom, modom i filmom. S programom ciljaju na sve oni koji su ozbiljni u uključivanju NFT-a u svoj poslovni model, bez obzira na to jesu li tek iskovali svoj prvi NFT ili imaju iza sebe nekoliko uspješnih izdavanja.

NFT-ovi imaju potencijal postati snažan akcelerator ekonomije kreatora, rekao je Cuy Sheffield, voditelj odjela kriptovaluta unutar Vise. Proučavali smo NFT ekosustav i potencijalan utjecaj na budućnost trgovine, maloprodaje i društvenih medija. Putem programa Visa Creator želimo pomoći ovoj novoj vrsti malih i mikro poduzeća da iskoristi nove medije za digitalnu trgovinu, dodao je.

Odabrani kreatori pridružit će se programu koji je osmišljen za izgradnju i produbljivanje znanja u kriptotrgovini i tradicionalnim plaćanjima, a usmjeren je na podršku kreatorima sadržaja u pet područja - tehničko i proizvodno mentorstvo, izgradnja zajednice, pristup voditeljima, odnosno vodećim osobama i istraživačima na tom tržištu, izloženost Visinim klijentima i partnerima s kojima će biti moguća suradnje te jednokratna stipendija koja će pomoći autorima da pokrenu sljedeću fazu rasta.

Treba istaknuti kako trenutno oko 50 milijuna umjetnika, glazbenika i kreatora svih vrsta objavljuje sadržaj kao izvor prihoda kroz puno ili nepuno radno vrijeme, a procjenjuje se da je NFT tržište već premašilo vrijednost od 100 milijardi dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti