Prvi tvit ikad objavljen prodan za impresivnih 2,9 milijuna dolara

NFT je prodan na dražbi na platformi Valuables, koja je u vlasništvu američke tvrtke Cent.

Hina | 23.03.2021. / 09:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Jack Dorsey, šef i suosnivač Twittera, u ponedjeljak je prodao svoj prvi tvit u obliku nezamjenjivog tokena (NFT) za nešto više od 2,9 milijuna dolara.

Tvit je u obliku NFT-a, novih digitalnih tokena nalik kriptovalutama, koji predstavljaju jedinstvenu digitalnu imovinu čija je popularnost eksplodirala u 2021. godini.

Jack Dorsey Koliko biste bili spremni platiti za prvi tvit na Twitteru?

Svaki NFT, koji je temeljen na tehnologiji blockchaina, ima vlastiti digitalni potpis koji služi kao javna knjiga, čime korisnici mogu provjeriti autentičnost i vlasništvo imovine.

"Upravo postavljam svoj twttr", glasio je Dorseyev prvi tvit objavljen 21. ožujka 2006. godine.

NFT je prodan na dražbi na platformi Valuables, koja je u vlasništvu američke tvrtke Cent.

Slika nije dostupna Nova moda: Biste li platili 69,3 milijuna dolara za potpuno digitalno umjetničko djelo?

Slika nije dostupna Potpuna ludost, kolekcionarstvo ili pametna investicija?! Plaćaju milijune dolara za online videozapise koje mogu pogledati - besplatno

Kupljen je korištenjem kriptovalute ether koja je u trenutku prodaje vrijedila 2,9 milijuna dolara, potvrdio je Cameron Hejazi, izvršni direktor i suosnivač Centa.

Kompanija Cent je priopćila da je tvit kupio Sina Estavi, izvršni direktor blockchain firme Bridge Oracle, sa sjedištem u Maleziji.

Dorsey, zaljubljenik u virtualnu kriptovalutu bitcoin, 6. ožujka je na Twitteru objavio poveznicu za prodaju NFT-a, nakon čega je tri dana kasnije obznanio da će prihod od dražbe pretvoriti u bitcoin te ga donirati ljudima u Africi koji boluju od koronavirusa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti