Koliko biste bili spremni platiti za prvi tvit na Twitteru?

Da svaka roba ima svog kupca, najbolje dokazuje podatak kako je na prodaju stavljen prvi ikad objavljeni tvit na Twitteru. I može biti vaš, ako budete najbolji ponuđač.

Martina Čizmić | 06.03.2021. / 11:09

Jack Dorsey (Foto: AFP)

Šef Twittera, Jack Dorsey, odlučio se na pomalo neobičan potez. Naime, na prodaju je stavio prvi tvit ikad objavljen na Twitteru.

Riječi "just setting up my twttr" ponuđene su na prodaju kao jedinstvena digitalna memorabilija na stranici Valuables by Cent, na kojoj vlasnici tviteva mogu prodavati svoje tviteve svima koji su zainteresirani. Povijesne riječe objavljene su na Dorseyevom Twitter profilu 21. ožujka 2006 godine, u samo nekoliko minuta nakon što je oglašena prodaja ovog tvita, ponude su dostigle i 100 tisuća dolara. U trenutku pisanja ovog teksta, najviša ponuda iznosila je 500 tisuća dolara, a dao ju je Singapurac Justin Sun osnivač i direktor Tron Fundation i Tron Networka, najbrže rastuće mreže javnog blokchaina.

 

 

Dorseyev tvit jedan je od najpoznatijih na Twitteru i predstavlja početak nove ere u razvoju društvenih mreža.

Na platformi Valuables navode kako "postoji samo jedna jedinstveno potpisana verzija tvita, a ako se autor složi, može biti vaša zauvijek". U prijevodu, osoba koja ponudi najviše i "kupi" tvit dobiti će potpisani digitalni certifikat, potpisan kriptografijom u kojem će biti sadržani metapodaci originalnog tvita. No, to ne znači da će taj tvit odjednom biti prebačen na profil novog vlasnika. Originalni tvit i dalje će biti dostupan na Twitterovim stranicama.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti