Porsche i Apple razgovarali o potencijalnoj suradnji i budućim projektima

Prošle godine Porscheovi menadžeri u SAD-u su održali sastanke s ekipom iz Applea, ali i drugih tehnološkim tvrtkama o potencijalnoj suradnji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.03.2022. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako iz Applea šute o nadolazećim projektima i proizvodima na kojima rade, pokazalo se da je danas nemoguće spriječiti curenje informacija o tome što se događa iza zatvorenih vrata kompanije. Jedan od takvih projekata budućnosti o kojem slušamo već godinama odnosi se na Appleov automobil.

Slika nije dostupna Apple u Kaliforniji već testira tehnologiju za autonomno upravljanje automobilima

Tim Cook i ekipa žele ući na automobilsko tržište s električnim automobilom koji će imati autonomnu tehnologiju, no čini se kako stvari ne idu tako brzo i u smjeru u kojem su to zamislili jer, prema medijskim izvještajima, još nisu uspjeli pronaći partnera koji će im pomoći u razvoju i proizvodnji vozila.

Zato je svaka vijest o suradnji Applea s nekom automobilskom kompanijom zanimljiva i može se gledati u kontekstu potencijalnog zajedničkog razvoja automobila. O partnerstvu s Appleom prošli je tjedan govorio i izvršni direktor Porschea Oliver Blume, no ta suradnja vjerojatno ipak ne bi trebala imati veze s razvojem automobila.

Tijekom videokonferencije u kojoj je govorio o poslovnim rezultatima, Blume se dotakao i Applea. Rekao je kako su te dvije kompanije na “istoj valnoj duljini” te kako su prošle godine menadžeri Porschea otputovali su u SAD te su s Appleom, ali i drugom tehnološkim kompanijama razgovarali o potencijalnim zajedničkim projektima. Govoreći o Appleu, spomenuo je kako se u njihovim automobilima koristi Appleov CarPlay te je najavio kako će proširiti tu suradnju.

Porsche Taycan Porsche najavio planove za elektrifikaciju: Novi modeli električnih automobila i vlastite punionice

O čemu je konkretno riječ, nije poznato te Blum kaže kako je prerano za donošenje odluka o budućim projektima.

Izvor: CNBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti