Porsche najavio planove za elektrifikaciju: Novi modeli električnih automobila i vlastite punionice

Porsche sljedeće godine planira otvoriti prve vlastite stanice za punjenje u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.03.2022. / 13:59

Porsche Taycan (Foto: Porsche)

Nakon predstavljanja modela Taycan, za čijom potražnjom u Porscheu mogu biti itekako zadovoljni, njemački automobilski div sada planira nove korake prema tranziciji na električna vozila. Porsche ne želi zaostajati za konkurencijom kada je u pitanju elektrifikacija te njihovi planovi uključuju ne samo nove modele električnih automobila, već i razvoj vlastite globalne mreže stanica za punjenje.

Slika nije dostupna Od 0 do rekorda i natrag: Pogledajte kako Porsche Taycan postaje najbrži automobil na svijetu u zatvorenom prostoru

Što se automobila tiče, do 2025. godine u prodaji bi se trebala pojaviti dva elektrificirana modela postojećih automobila - Macana i Porschea 718. Više o tim vozilima i njihovim opcijama trebali bi saznati u budućnosti, a ovaj tjedan iz kompanije su objavili i nove planove vezane uz punjenje električnih Porschea.

Do sada su se fokusirali na suradnju s drugim kompanijama te će nastaviti svoje partnerstvo s Ionityem, mrežom brzih punionica za električne automobile koja trenutačno ima 400 punionica, a plan je da ta brojka za tri godine premaši tisuću.

Ono što je posebno zanimljivo u planovima Porschea jest da će od sljedeće godine pokrenuti vlastitu mrežu stanica za punjenje električnih vozila. Na početku to će biti u područjima s velikom potražnjom u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, a u budućnosti bi se njihove punionice mogle proširiti i na tržišta Kine i SAD-a.

Slika nije dostupna Porsche ima novi super važan projekt koji bi mogao ugroziti Tesline planove u Europi

Iz Porschea kažu kako njihove punionice neće biti samo mjesta na kojima će se moći napuniti baterija električnog automobila, već svojim korisnicima žele pružiti cjelokupno premium iskustvo posjete stanici za punjenje. Uz punionice tako namjeravaju otvoriti i salone u kojima će se, dok je vozilo povezano sa strujom, na udobnim kaučima ispijati kava ili će se moći raditi. “Za nas je važno da se ne samo fokusiramo na elektrifikaciju automobila, već i na cjelokupno iskustvo korisnika pored samog vozila”, komentirao je Lutz Meschke iz Porschea.

Izvor: Tech Crunch


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti