Priprema li Microsoft gamerima ponudu koja se ne odbija? Novi Xbox mogao bi biti jeftiniji od PS5

Službeno nema nikakvih informacija o cijenama nove generacije konzola, no posljednje glasine posebno su zanimljive...

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.05.2020. / 14:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije nego je izbila koronakriza bilo je gotovo sigurno da novu generaciju Microsoftove i Sonyjeve konzole možemo očekivati krajem ove godine. Iako su se s vremenom pojavile glasine kako bi se početak prodaje mogao odgoditi za koji mjesec, službenih informacija nema te se gameri i dalje nadaju kako će kao božićni poklon dobiti Xbox Series X ili PlayStation 5.

Slika nije dostupna Xbox Series X: Ovo je Microsoftova igraća konzola nove generacije

PlayStation (Foto: AFP) Sony objavio detaljne informacije o PlayStationu 5, a jedan podatak posebno iskače

Osim što nije poznat datum početka prodaje, nije poznata još jedna, za mnoge i presudna stvar - cijena novih konzola. Dok ona ne bude službena, ostaju nam samo glasine, a neke od posljednjih neslužbenih informacija kažu da u Microsoftu imaju prilično agresivan plan koji se neće svidjeti Sonyju, ali hoće gamerima. Naime, po cijenu početnih gubitaka, žele stvoriti veliku korisničku bazu koja bi im se naknadno isplatila jer bi zarađivali prodajom igara i pretplatom na servise.

Ako su informacije objavljene na mreži istinite, ekipa iz Microsofta namjerava čekati Sony i njihovu objavu cijene PlayStationa 5, koja bi prema nekim ranijim predviđanjima trebala iznositi 500 dolara. Ako se to zaista i dogodi i Sony objavi cijenu od 500 dolara, Microsoft bi ubrzo nakon toga mogao objaviti cijenu svoje konzole, a ona bi iznosila - 400 dolara. Govoreći o Microsoftu i kada će objaviti cijenu novog Xboxa, analitičar Michael Pachter iz Wedbush Securitiesa rekao je: Vrlo vjerojatno u studenom, vrlo vjerojatno 400 dolara i fanovi će dobiti jako puno za svojih 400 dolara.

PlayStation (Foto: AFP) Gameri se trebaju "pripremiti na najgore": Hoće li se zbog koronavirusa odgoditi prodaja PlayStationa 5 i novog Xboxa?

 

S njim se slaže još jedan poznavatelj tržišta videoigara, veteran ove industrije Peter Moore koji je bio dio Microsoftova tima tijekom razvoja Xboxa i Xboxa 360. On smatra da je Microsoft trenutačno u odličnoj poziciji što se tiče tržišne vrijednosti i cijene dionica te bi mogli iskoristiti situaciju i s nižom cijenom osvojiti što veći dio tržišta. Ponavljamo, riječ je o glasinama s kojima se možemo zabavljati dok ne saznamo službene informacije, a za najbolji scenarij za ljubitelje videoigara bio bi upravo rat cijenama u kojem bi obje kompanije predstavile svoje konzole po nižim cijenama.

Izvor: Tom`s guide

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti