Šef Microsofta želi Call of Duty i na Nintendo Switchu

Phil Spencer želi tretirati igre iz serijala Call of Duty kao i Minecraft, popularnu igru koja je dostupna na brojnim konzolama i uređajima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.10.2022. / 14:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft je izazvao popriličan potres na gamerskom tržištu najavom akvizicije Activision Blizzarda teške skoro 70 milijardi dolara. Dok u Sonyju kritiziraju taj potez smatrajući da će se negativno odraziti na konkurentnost na ovom tržištu te su u strahu da s vremenom CoD više neće biti dostupan na PlayStationu, regulatori i dalje ispituju akviziciju.

CoD: Modern Warfare Sony se protivi akviziciji koja ima “negativne implikacije na cijelu industriju videoigara”

Razgovarajući nedavno s novinarima The Wall Street Journala, šef Xboxa Phil Spencer rekao je kako ekipa u Sonyju može mirno spavati što se Call of Dutyja tiče. Ne samo to, nego je rekao kako bi volio vidjeti tu igru i na drugim platformama. Call of Duty posebno će biti dostupan na PlayStationu. Volio bih ga vidjeti i na Switchu, volio bih da je igra dostupna na mnogim ekranima. Naša namjera je tretirati CoD kao Minecraft.

Minecraft, kao što je poznato, dostupan je na brojnim platformama - od PC-a i Macova, mobilnih platformi pa do Xboxa, PlayStationa, Nintenda, ali može se igrati čak i na Apple TV-u i Raspberry Piju i drugim uređajima. S druge strane, Call of Duty dostupan je na ograničenom broju platformi pa se u igrama iz ove franšize može uživati samo na računalima, PlayStationu i Xboxu. Dio analitičara, kao ekipa iz Sonyja, strahuju kako bi se to moglo promijeniti te da će, nakon što Activision Blizzard postane dio Microsofra, CoD s vremenom postati ekskluzivan naslov dostupan samo na PC-u i Xboxu.

S obzirom na to da je CoD popularan među desecima milijuna gamera, dio njih mogao bi odustati od planirane kupovine PlayStationa ako na njemu neće moći igrati omiljenu igru.

Xbox Hoće li nakon PlayStationa poskupiti i Xbox? Evo što o tome kažu iz Microsofta

Inače, igre iz franšize Call of Duty već su bile dostupne na Nintendovim konzolama, no na starijem modelu Wii U čiji su vlasnici mogli uživatu u igrama Call of Duty: Black Ops II (2012) i Call of Duty: Ghosts koja je objavljena 2013. godine. Što se tiče njihove posljednje konzole Switch, CoD na njoj, dakle, nije dostupan.

Izvor: IGN


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti