Sony objavio teaser video: Pogledajte što pripremaju u suradnji s Hondom

Kao i neke druge tehnološke kompanije, Sony ulazi na jedno potpuno novo tržište.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.12.2022. / 13:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sony je prilično iznenadio svijet kada je na sajmu potrošačke elektronike CES prikazao svoj prvi koncept električnog automobila. Kompanija je tada i najavila novi odjel unutar kompanije nazvan Sony Mobility fokusiran na elektrifikaciju. Da to postaje trend među tehnološkim kompanijama možemo vidjeti i na primjeru tvrtki poput Xiaomija i Huaweija, odnosno Applea koji, iako to još nije službeno, godinama razvija vlastito vozilo.

Slika nije dostupna Sony i Honda imaju zanimljiv plan za svoje automobile koji će oduševiti gamere

Sony tržište električnih vozila neće napasti sam, već su pronašli partnera iz automobilske industrije s kojim će zajedno razvijati automobile.

Taj partner bit će Honda koja će biti zadužena za proizvodnju automobila, dok će uloga Sonyja stvaranje platforme za servis mobilnosti, ali i razvoj infotainment sustava. Ono što je posebno zanimljivo, a o tome smo čuli glasine ranije ove godine, je da bi Sony u njihove automobile mogao implementirati i - PlayStation 5. Naravno, jasno je kako će igranje tijekom vožnje biti zabranjeno, osim ako automobil ne bude potpuno autonoman i regulativa omogući da računalo može u potpunosti upravljati vozilom, bez potrebe da osobe na prednjem sjedištu prate promet i preuzmu kontrolu nad volanom.

A što konkretno pripremaju ove tvrtke trebali bi saznati jako brzo. Naime, Sony je na Twitteru objavio teaser videozapis s kojim najavljuju predstavljanje njihova zajedničkog vozila. Ljubitelje japanskih kompanija razveselit će činjenica da će to biti već uskoro, na sajmu potrošačke elektronike CES, 4. siječnja sljedeće godine.

Slika nije dostupna Sony i Honda najavili partnerstvo u razvoju električnih automobila

Iako bi sam automobil mogli vidjeti početkom 2023., proći će još najmanje tri godine dok će on postati dostupan na tržištu, podsjećaju na stranici Arena EV. Ipak, nadamo se kako bi, osim samog dizajna, već na CES-u mogli saznati i više informacija o samom vozilu poput snage motora, baterije, kapaciteta itd.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti