Zadovoljstvo u Sonyju: Povećanje cijene PlayStationa 5 nije utjecalo na potražnju

Cijena PlayStationa 5 na europskom tržištu porasla je 50 eura, no to nije utjecalo na njenu prodaju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.11.2022. / 11:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Sonyja su krajem kolovoza objavili razočaravajuće vijesti za sve koji su razmišljali o kupovini njihove konzole nove generacije. Zbog, kako su to naglasili, “izazovnih ekonomskih uvjeta”, najavili su povećanje cijene PS petice na određenim tržištima za do 10 posto. Poskupljenja su se osjetila i na europskom tržištu na kojem je cijena plejke porasla s 500 na 550 eura za model s Ultra HD Blu-ray pogonom, dok je cijena digitalne verzije također porasla za 50 eura i sada iznosi 450 eura.

Slika nije dostupna Za sljedeću godinu Sony priprema tanju verziju PlayStationa 5

Na isti potez, treba naglasiti, nisu se odlučili Microsoft i Nintendo te su cijene Xboxa Series S i X ostale iste (iako bi se to uskoro moglo promijeniti), kao i cijena Switcha.

Prema informacijama koje su iz Sonyja objavili tijekom posljednjeg financijskog izvještaja, poskupljenje za sada nije utjecalo na prodaju njihove konzole nove generacije. Do sada zbog poskupljenja cijena nismo osjetili nikakav pad potražnje, no moramo pratiti kako će se situacija na tržištu kretati u budućnosti, komentirao je financijski direktor japanske kompanije Hiroki Totoki.

Još jedna dobra vijest za Sony jest što je vrijeme igranja PlayStationa 5 u drugom kvartalu poraslo u odnosu na prvi kvartal, no te su brojke i dalje deset posto manje u odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije. Naravno, tada je situacija bila potpuno drukčija jer su u mnogim zemljama i dalje vladale mjere protiv koronavirusa pa su ljudi više vremena provodili u svojim kućama. Mnogi su to vrijeme kratili upravo igranjem igara na PS5.

Što se ostalih zanimljivosti oko Sonyjeva kvartala tiče, iz kompanije kažu da je prodaja novih naslova bila “jaka”, no gameri su kupovali manje starijih igara. Također, kako bi potrošili manje novaca, igrali su manje naslova u odnosu na prijašnje razdoblje.

PSVR 2 Sony objavio cijenu i datum početka prodaje PSVR 2

S obzirom na to da je potražnja za konzolama, usprkos poskupljenju, i dalje velika, japanska je tvrtka najavila povećanje proizvodnje kako bi spremni dočekali kraj godine kada je ta potražnja tradicionalno najveća.

Izvor: Game Rant
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti