Za sljedeću godinu Sony priprema tanju verziju PlayStationa 5

Informacije koje nisu službeno potvrđene iz Sonyja, kažu kako nova verzija PlayStationa neće imati ugrađeni pogon za diskove, već vanjski pogon s kojim će se povezivati putem USB-C kabela.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.09.2022. / 15:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ekipa iz Sonyja konstantno pokušava poboljšati svoju konzolu PlayStation 5 pa su tako početkom ovog mjeseca predstavili model koji je malo lakši u odnosu na prvotne uređaje. No kako prenose tehnološki mediji, japanska kompanija već sada priprema još jednu promjenu koju će svakako pozdraviti svi budući vlasnici nove generacije najpopularnije igraće konzole na svijetu.

Slika nije dostupna Nova akvizicija: Sony sve veći fokus stavlja na tržište mobilnih igara

Verzija PlayStationa 5 koju pripremaju za sljedeću godinu (najvjerojatnije će je predstaviti u rujnu 2023. godine) bit će tanja u odnosu na aktualnu konzolu. Sony će uređaj stanjiti tako što će iz njega izbaciti pogon za Blu-ray diskove, no to ne znači da će u ponudi ostati samo digitalna verzija. Naime, objašnjavaju na Cnetu, novi PS5 dolazit će s vanjskom jedinicom za Blu-ray koja, dakle, neće biti integrirana u samu konzolu.

Umjesto toga, ta će se vanjska jedinica povezivati s konzolom putem USB-C kabela. To će, čini se, biti jedina promjena nadolazeće verzije PlayStationa 5 jer će procesor, grafika i ostali hardver ostati isti.

Osim što će se pogon za diskove prodavati zajedno s konzolom, on će se moći kupiti i odvojeno, u slučaju kvara. Također, s vanjskim će se pogonom moći povezati i digitalne verzije konzole tako da će korisnici koji su ranije kupili jeftiniji model dobiti mogućnost igranja igara s diskova, a ne samo onih koje preuzmu na svoju konzolu.

Slika nije dostupna Zbog “izazovnih ekonomskih uvjeta”: Sony najavio poskupljenje PlayStationa 5

Iz Sonyja nisu komentirali ove informacije, niti su ih službeno potvrdili. Osim tanje verzije PlayStationa, sljedeće bi se godine u prodaji trebala pojaviti i nova verzija Sonyjeva uređaja za virtualnu stvarnost (PS VR2).

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti