Nova akvizicija: Sony sve veći fokus stavlja na tržište mobilnih igara

Sony na gamerskom tržištu ne želi ovisiti samo o PlayStationu, već želi proširiti svoj portfelj i na igre za mobilne uređaje i računala.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.08.2022. / 15:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Sonyja su prije nekoliko mjeseci najavili kako će, pored povećanja proizvodnje PlayStationa 5, u sljedećem razdoblju fokus prebaciti i na “radikalno širenje” svog portfelja videoigara za mobilne uređaje i osobna računala. Jedan od koraka u tom smjeru napravili su preuzimanjem gamerskog studija za razvoj mobilnih igara Savage Game Studios.

Slika nije dostupna Zbog “izazovnih ekonomskih uvjeta”: Sony najavio poskupljenje PlayStationa 5

Detalji oko akvizicije nisu poznati, tj. iz Sonyja nisu htjeli objaviti koliko će ih ovaj potez i širenje na tržište mobilnih igara stajati. Savage Game Studios osnovan je prije otprilike dvije godine i trenutačno rade na akcijskog igri za mobilne uređaje. Igru će sada nastaviti razvijati unutar novog mobilnog odjela PlayStation Studiosa.

PlayStation Studios mora nastaviti sa širenjem i diverzifikacijom naše ponude i pored konzola, donoseći nevjerojatne nove igre najvećem broju ljudi do sada, komentirao je za Reuters prvi čovjek ovog odjela Hermen Hulst.

Gaming, ilustracija Gameri manje igraju i troše manje novca na igre i hardver

Iako mobilne igre te igre za osobna računala imaju sve veću važnost u planovima japanske kompanije, jasno je kako je najveća pozornost na gamerskom tržištu i dalje posvećena PlayStationu. Dobra vijest vezana uz PS 5 jest da se situacija s nestašicom čipova pa tako i dostupnošću konzole popravlja, no loša je vijest da je kompanija na brojnim tržištima - uključujući i europsko, povećala cijene konzola.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti