Nova generacija Sonyjeva uređaja za virtualnu stvarnost stiže početkom sljedeće godine

Vrijeme dolaska je poznato - bit će to početkom sljedeće godine, no i dalje nije poznato koliko će uređaj stajati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.08.2022. / 08:43

PS VR2 (Foto: Instagram/Sony)

Posljednjih mjeseci mrežom su se proširile neke informacije o Sonyjevom novom uređaju za igranje u virtualnoj stvarnosti, a iz japanske kompanije napokon su objavili kada će se taj uređaj pojaviti u prodaji. Na razočarenje mnogih, to ipak neće biti krajem godine, kada bi brojni gameri rado vidjeti PS VR2 ispod bora, no bit će početkom 2023., iako konkretan datum nije objavljen.

Slika nije dostupna Sony ima velike planove za igranje u virtualnoj stvarnosti

Detalje o ovom uređaju Sony je objavio još ranije i, barem na papiru, zvuče odlično. Rezolucija ekrana iznosit će do 4K, frekvencija osvježavanja bit će 90 ili 120Hz, uz kut gledanja od 110 posto. Također, uređaj će koristiti posebnu metodu renderiranja zahvaljujući kojoj će samo dijelovi slike biti izoštreni, dok će se s konzolom povezivati putem USB-C kabela.

Za razliku od prve generacije naglavnog uređaja za virtualnu stvarnost, njegov nasljednik neće koristiti kamere povezane s konzolom za praćenje pokreta korisnika, već će kamere biti smještene na samom uređaju. Putem tih kamera korisnici će, dok nose uređaj, moći vidjeti što se oko njih događa.

Loša vijest za korisnike PlayStationa 4 je da će se novi VR uređaj moći koristiti samo s PS 5.

Što se igara tiče, japanska kompanija već je najavila da će prilikom lansiranja biti dostupno dvadesetak igara, uključujući igre smještene u Horizon i Walking Dead svjetove, kao i verzije No Man’s Skya i Resident Evil Villagea smještene u virtualnu stvarnost.

Gaming, ilustracija Gameri manje igraju i troše manje novca na igre i hardver

O novoj generaciji Sonyjeva VR uređaja do sada smo saznali mnogo toga, no jedna od informacija koja će mnogima vjerojatno biti najzanimljivija i dalje je nepoznanica, a to je cijena.

Izvor: IGN

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti