Sony objavio cijenu i datum početka prodaje PSVR 2

Nova verzija Sonyjeva uređaja za virtualnu stvarnost moći će se prednaručiti sredinom ovog mjeseca, no na tržište stiže tek 22. veljače.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.11.2022. / 09:35

PSVR 2 (Foto: Sony)

O Sonyjevu nadolazećem uređaju za virtualnu stvarnost priča se već veoma dugo, no do sada nam nisu bile poznate dvije jako važne informacije - početak prodaje PSVR 2 te njegova cijena. Japanska kompanija jučer je napokon na službenom blogu objavila i te podatke, koji neće baš razveseliti sve one koji nestrpljivo čekaju isprobati iskustvo virtualne stvarnosti na PlayStationu 5.

PS VR2 Iz Sonyja očekuju da će njihov novi gamerski uređaj biti veliki prodajni hit

Mnogima će, naime, problem predstavljati - cijena. Kada se prvi model njihova uređaja za virtualnu stvarnost pojavio na tržištu stajao je 399 dolara, no za njegova nasljednika koji je namijenjen igranju na “petici” bit će potrebno izdvojiti 550 dolara, odnosno čak 600 eura. Ta se cijena odnosi na paket koji uključuje sam uređaj, kontrolere Sense te stereoslušalice.

Kako je uređaj namijenjen prvenstveno igranju, bit će potrebno potrošiti dodatan novac i na igre ili na paket koji, uz sve navedeno, uključuje i igru Horizon Call of Mountain. Takav paket stoji 600 dolara, odnosno 650 eura. Također, Sony je predstavio i posebno postolje za punjenje kontrolera za koje je potrebno izdvojiti još 50 dolara/eura.

PSVR 2 moći će se prednaručiti uskoro - već 15. studenog, no nakon toga bit će potrebno sačekati još dulje od tri mjeseca do samog početka prodaje. To će biti 22. veljače sljedeće godine.

Slika nije dostupna Sony PlayStation VR2 očekujemo početkom sljedeće godine

Osim samog uređaja, od ovog mjeseca bit će moguće prednaručiti i neke igre za PSVR 2. Kompanija je predstavila 11 novih naslova za igranje u virtualnoj stvarnosti poput The Dark Pictures: Switchback VR, Crossfire: Sierra Squad, The Light Brigade itd. te su najavili da će prilikom lansiranja uređaja biti dostupno više od 20 VR igara

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti