Iz Sonyja očekuju da će njihov novi gamerski uređaj biti veliki prodajni hit

Sony je do ožujka 2023. naručio proizvodnju 2 milijuna komada nove generacije svog VR uređaja za PlayStation.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.10.2022. / 15:51

PS VR2 (Foto: Sony)

Nova generacija Sonyjevog uređaja za virtualnu stvarnost koji je namijenjen korisnicima PlayStationa 5 na tržištu bi se trebala pojaviti početkom sljedeće godine, a čini se kako u japanskoj kompaniji očekuju veliku potražnju za tim uređajem. Prema navodima američkih medija, Sony planira proizvodnju 2 milijuna modela naglavnog uređaja VR2 između rujna i ožujka 2023.

Slika nije dostupna Nova akvizicija: Sony sve veći fokus stavlja na tržište mobilnih igara

Očekuje se da bi upravo u to vrijeme, negdje oko trećeg mjeseca sljedeće godine Sony i službeno mogao predstaviti novi uređaj i početi s njegovom prodajom. Zanimljivo, novinari Bloomberga, pozivajući se na izvore iz kompanije, tvrde da Sony nema nikakvih problema s nabavnim lancima i komponentama potrebnim za njegovu proizvodnju. Dapače, svih komponenti ima dovoljno tako da u svakom trenutku mogu prilagoditi proizvodnju potražnji.

Iako je Sony do sada objavio brojne informacije o svom VR uređaju, neke stvari, poput cijene, i dalje su nepoznate. Sony PlayStation VR2 imat će ekran rezolucije do 4K, frekvencije osvježavanja od 90 ili 120 Hz, a u njemu će implementirati novu metodu renderiranja sadržaja zahvaljujući kojoj će samo dijelovi slike biti izoštreni. Neće podržavati igre za stariju verziju PS VR-a, a kada se pojavi na tržištu, bit će dostupno dvadesetak igara prilagođenih za igranje u virtualnoj stvarnosti.

Slika nije dostupna Zbog “izazovnih ekonomskih uvjeta”: Sony najavio poskupljenje PlayStationa 5

Za sad je potvrđeno tek nekoliko igara koje bi trebale biti dostupne i prilagođene za virtualnu stvarnost, među njima su Horizon: Call of the Mountain, Among Us VR te Firament.

Izvor: IGN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti